Інтелектуальні вихідні на Закарпатті провела Книжкова толока

Інтелектуальні вихідні на Закарпатті провела Книжкова толока
До Ужгорода вперше завітала Книжкова толока

 

Цими вихідними до Ужгорода навідався гурт інтелектуалів з цілої України. Письменники, видавці, барди, журналісти із Львова, Миколаєва, Стрия, Рівного, Сум, Івано-Франківська, Харкова, Сіверодонецька, що об’єдналися довкола «Книжкової толоки» та книгарні «Книжковий дворик» у Львові, приїхали, аби краще ознайомитися із літературним життям на Закарпатті.

Сорок творчих людей за два дні встигли побачити чотири замки – Ужгородський, Мукачівський, Чинадіївський, замок графа Шенборна, – прогулятися пішохідною екскурсією Ужгородом та Мукачевом, поспілкуватися із закарпатськими колегами у корчмі-музеї «Деца у нотаря» та крайовій Спілці письменників.

Гості, які у 2016 році відвідали таким десантом Запоріжжя, Херсон, Донеччину, Полтавщину, були дуже задоволені враженнями від Закарпаття. Багато хто з них вперше для себе відкрили наш самобутній край.

Закарпатським письменникам було цікаво поспілкуватися із головою Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайлом Ватуляком, власницею мережі книгарень Любов'ю Хомчак, літературознавцем Надією Мориквас, директором Львівської обласної бібліотеки для юнацтва  Тетяною Пилипець, поетами Іваном Гентошом, Володимиром Пішком, бардами Олександром Святогоровим, Зеником з Майдану…

На згадку про перебування на Закарпатті Павло Чучка подарував кожному гостеві підбірку книг, зокрема й раритетні словники батька – «Слов’янські особові імена українців», «Прізвища закарпатських українців».

Цікаво, що свою поїздку на Закарпаття «Книжкова толока» присвятила пам’яті видатного закарпатського поета Петра Скунця, якому цьогоріч виповнилося б 75 років.

uzhgorod.net.ua

 

30 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів