На будівництво спортивно-реабілітаційного комплексу в Ужгороді чекають київських грошей

На будівництво спортивно-реабілітаційного комплексу в Ужгороді чекають київських грошей
Загальна вартість об'єкта майже 32 мільйони гривень. Будівництво повинні були фінансувати з трьох джерел - обласного і міського бюджетів, а також державного фонду регіонального розвитку

 

Не вистачає грошей. В Ужгороді зупинили будівництво спортивно-реабілітаційного комплексу для людей з ураженням опорно-рухового апарату та інвалідів бойових дій на Донбасі. Дорогий об'єкт не по кишені місту і області, кажуть чиновники і чекають допомоги з Києва.

Комплекс має запрацювати на території старої занедбаної котельні площею 2 тисячі квадратних метрів.

"Тут буде настільний теніс, фехтування, пауерліфтинг, буде масажний кабінет, психологічний кабінет. Також будуть і АТОшніков тут безкоштовно оздоровлювати", - розповідає голова Федерації спорту інвалідів опорно-рухового апарату в Закарпатській області Олександр Лизанець.

У вересні минулого року тут почали перші ремонтні роботи. Демонтували панелі, покрівлю, заклали фундамент і після нового року об'єкт законсервували. Грошей не вистачило.

"Споруда була в стані розрухи, на покрівлі росли дерева, панелі висіли на чесному слові, в середині даної будівлі було близько 600 кубів бетону. Якби мені дали фінансування, чітко і ясно сказали - є фінансування, то за 1 рік нема про що говорити ", - говорить директор підрядної організації Микола Лило.

Загальна вартість об'єкта майже 32 мільйони гривень. Будівництво повинні були фінансувати з трьох джерел - обласного і міського бюджетів, а також державного фонду регіонального розвитку. Левова частка якраз доводиться на державний фонд. В Ужгородській міськраді пояснюють - гроші нададуть лише тоді, коли будуть гарантії з Києва.

"Ми передбачили 2 мільйони гривень на співфінансування цього проекту. Якщо ми будемо мати підтвердження про фінансування даного проекту з фонду регіонального розвитку або з іншого фонду, позабюджетних, з міжнародної технічної допомоги або від будь-яких меценатів добровільних і так далі, то ми будемо розглядати питання співфінансування ", - стверджує заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак.

Обласні керівники будуть подавати цей інвестиційний проект на розгляд комісії. І тільки після постанови Кабінету міністрів, отримають гроші на будівництво.

"У цьому році він буде йти поза конкурсом, тобто він автоматично отримає кошти. Питання тільки в тому, яка це буде сума. Навряд чи з того індикативного плану, який доведений сьогодні Закарпатській області, ми зможемо його самостійно завершити. Потрібні зусилля і пошуки інших джерел фінансування ", - говорить директор департаменту економіки Закарпатської облдержадміністрації Денис Ман.

Схожий спортивний центр для реабілітації інвалідів був тільки в Криму. Закарпатський центр повинен стати его аналогом. Втім, поки на будівельному майданчику - тихо.

За матеріалами Сегодня

 

06 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів