Організація «Серце до серця» допоможе закарпатським діткам з вадами зору

Організація «Серце до серця» допоможе закарпатським діткам з вадами зору
В Ужгороді оголосили про старт акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» – «Врятуй життя дитини», а також презентували реанімаційне медичне обладнання для обласної дитячої лікарні, кошти на яке збирали торік. Цього разу збиратимуть допомогу для лікування діток з вадами зору, а таких на Закарпатті – кожна десята дитина.

 

Вже 9 березня на Закарпатті стартує традиційна благодійна акція «Серце до серця». Про підсумки минулорічної акції та про те, як вона проходитиме цьогоріч розповідали сьогодні в Ужгородському прес-клубі одна із організаторок Яна Сидор та головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні Євген Жупан.

Як розповіли організатори акції, цьогоріч кошти збиратимуть для дітей із вадами зору. Всі зібрані гроші планують витратити на закупівлю медичного обладнання для відділення офтальмології в обласній дитячій лікарні в Мукачеві.  

Торік за кошти в рамках акції для цього офтальмологічного відділення вже закупили спеціальний операційний мікроскоп, завдяки якому можна проводити оперативні втручання різної складності. Тепер, наприклад, на Закарпатті вже можуть проводити діткам операції, для яких раніше треба було їхати до Одеси або за кордон.

«Для того, аби ми наші хірурги-офтальмологи могли проводити ще більше складних операцій вдало нам необхідно закупити мікрохірургічні інструменти. Звісно, у відділення офтальмології є ще й інші потреби. Скажімо, комп’ютери, на яких займаються дітки для покращення зору, але найважливіше для початку закупити саме хірургічні інструменти», - зазначив головний лікар Євген Жупан.

Як розповіла організаторка акції Яна Сидор, на всьому обладнанні, яке вже передали лікарням завдяки волонтерам руху «Серце до серця», є червоні наліпки. Вони свідчать про те, що обладнання купили саме за кошти з цієї акції, і використання цього обладнання є безкоштовним для всіх діток.

«Якщо ви бачите на лікарняному обладнанні нашу наліпку у формі сердечка, а за користування цим обладнанням від вас просять гроші, ви можете відразу телефонувати на телефони нашої «гарячої лінії» і подібні питання дуже оперативно вирішать на вашу користь», - розповідає Яна Сидор.

Нагадаємо, «Серце до серця» - благодійний фонд, що був створений в Україні у січні 2006 року. Його засновники поставили мету – порятунок життя і здоров’я та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всестороннього контролю і публічного звітування. Щороку волонтери руху влаштовують десятки благодійний акцій по всій Україні і збирають кошти, на які закуповують різне медичне обладнання для лікарень.

Довідка:

Всеукраїнський благодійний фонд «Серця до Серця» - благодійна організація www.sercedoserca.com.ua, заснована у 2006 році за прототипом благодійного фонду «Великий оркестр святкової допомоги» www.wosp.org.pl, який понад 20 років успішно функціонує у Польщі.

Місія Фонду – допомога маленьким українцям шляхом надання їм в користування медичного обладнання, поліпшення технічного забезпечення дитячих лікувальних закладів України; розвиток волонтерського руху, виховання молоді у дусі небайдужості, відповідальності за своє оточення та майбутнє, сприяння набуття ними міжнародного досвіду та активної громадської позиції.

Діяльність Фонду реалізується шляхом збору благодійних коштів під час всеукраїнської щорічної акції. Акція, тривалістю 3 тижні, проходить одночасно у всіх містах України. 100% зібраних коштів йдуть на закупку медичного обладнання, попередньо визначеного лікарською радою. Лікарська рада складається із обласних профільних лікарів та збирається раз на рік для визначення обладнання згідно потреб кожної області.

Одним із проектів ВБФ «Серце до серця» є щорічний музичний фестиваль Woodstock Ukraine www.woodstock.in.ua.

Фото: Ужгородський прес-клуб.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

14 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів