Чи лікувати нежить і про нафтизинову залежність – ужгородська лікарка 

Чи лікувати нежить і про нафтизинову залежність – ужгородська лікарка 
Зима – пора застуд. Чи не кожен з нас за зиму хоча б раз мусив відсидітися вдома через жахливі нежить та біль у горлі. Проте, далеко не кожен при застуді відразу біжить до лікаря. Чи правильно це? Чи варто лікуватися самому, чи краще відразу звертатися по фахову допомогу лікаря?

 

Про це  uzhgorod.net.ua запитали лікаря-отоларинголога Ірину Доброжанську.

«В університеті нам казали: нежить, який лікують, минає за 7 днів, а нежить, який не лікують – за тиждень. Тобто, якщо ви лікуєтеся, більше 7 днів і немає результату – тоді є зміст іти до лікаря. Перші 3-4 дні ми всі знаємо, що треба попити чаю з лимоном, попарити ноги, можливо, прийняти якісь противірусні препарати, вітамін С – і це вірно. Якщо людина робить все правильно в домашніх умовах і не ходить при цьому на роботу, то за 5-6 днів – одужує. Але якщо від такого лікування за тиждень не стає краще, то, звісно, треба йти до лікаря і не займатися далі самолікуванням», - розповіла пані Ірина.

Вона також відповіла на запитання, чи справді існує таке поняття, як «нафтизинова залежність» від різних крапель для носа, про яку останнім часом так багато розмов.

«Так, таке поняття і справді існує, однак є випадки, коли без  крапель не можна обійтися. Але їх, як і всі ліки, потрібно приймати лише за призначенням лікаря, і тільки протягом терміну, який визначив лікар», - додала пані Ірина.

Ужгород.нет

 

23 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів