Пішки через кордон - саме так невдовзі закарпатці зможуть потрапити до Словацької Республіки

Пішки через кордон - саме так невдовзі закарпатці зможуть потрапити до Словацької Республіки
Закарпаття межує одразу з кількома державами. Зокрема, обласний центр має кордон з Словацькою Республікою, тому для того, щоб дістатися сусідньої країни, навіть не треба далеко їхати.

 

Запровадження пішохідного та велосипедного руху в пункті пропуску "Ужгород – Вишнє Нємецьке", зокрема в частині нормативного врегулювання, обговорювалося під час засідання урядових делегацій України та Словацької Республіки. Захід організувала Адміністрація Держприкордонслужби України.

Варто зазначити, що до консультацій словацька сторона залучила представників Міністерства внутрішніх справ та Міністерства фінансів Словацької Республіки. Водночас Державну фіскальну службу

Україну представляли Дмитро Горячов – начальник управління оперативного реагування Департаменту організації протидії митним правопорушенням, Сергій Сущенко – заступник начальника відділу організації виконання митних формальностей у пунктах пропуску управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю, Ігор Лук’яненко – головний державний інспектор відділу організації виконання митних формальностей у пунктах пропуску управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю, Людмила Козловська – начальник управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Закарпатської митниці ДФС.

Учасники засідання обговорили положення проекту Угоди між Україною і Словацькою Республікою про співробітництво під час здійснення контролю осіб, транспортних засобів і товарів у спільних пунктах пропуску та усунули більшість розбіжностей. Делегати домовилися, що окремі неузгоджені пункти стануть предметом подальшого обговорення після проведення додаткових консультацій.

Крім того, учасники засідання досягли згоди, що в майбутньому контроль ймовірно може бути запроваджено в новозбудованому спільному пункті пропуску "Соломоново – Чієрна" на території Словацької Республіки.

На завершення сторони підписали протокол двосторонніх переговорів та домовилися інформувати одна одну про зрушення, що відбуватимуться в питаннях, які потребують додаткового вивчення та опрацювання.

ДФС у Закарпатській області

 

09 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів