Віце-прем'єр обіцяє кардинальні новації із субсидіями. Хто зрозуміє - молодець

Віце-прем'єр обіцяє кардинальні новації із субсидіями. Хто зрозуміє - молодець
Монетизація субсидій на оплату комунальних послуг буде проводитись у два етапи. Про це віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко повідомив після відвідування ОСББ "Київенерго" в Києві, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

 

"Перший – на рівні підприємств–надавачів послуг, другий – людей-споживачів послуг ЖКГ. Для цього потрібно обов'язково уточнити списки людей, які дійсно потребують допомоги. Щоб нікого не залишити без уваги, і разом з тим, щоб державними грошима не скористалися шахраї", - зазначив Зубко. 

Він запевнив, після монетизації субсидій мешканці будинків зможуть економити на витратах на енергоносії та інвестувати у власну енергоефективність.

"Приміром, сім'я щомісяця отримує рахунок за тепло на 1000 гривень. З них 900 гривень покриває держава у вигляді субсидій, а 100 залишається сплатити родині. Разом з тим, після проведення термомодернізації будинку по пакету "Легкий" платіж за комуналку зменшиться на 20%, тобто на 200 гривень", - зазначив він. Отже, на думку Зубко, після монетизації субсидій сім'ї не доведеться доплачувати за тепло 100 гривень. 

"Більш того, зі 100 зекономлених гривень субсидії вона зможе 50 направити на погашення кредиту, а 50 щомісяця накопичувати на своєму рахунку. Вигода очевидна і для людини, і для держави", - підкреслив він. 

На думку віце-прем'єра, грант Фонду енергоефективності та монетизація субсидії дозволить кожній родині вчасно оплачувати кредит і отримати економію сімейного бюджету. Як повідомляв УНІАН, керівник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що монетизація субсидій, які отримують громадяни від держави на покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, дозволить запустити ринок газу для населення, в результаті чого споживачі зможуть обирати для себе постачальника газу. 

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявляв, що монетизація субсидій, яка передбачає пряму передачу громадянам фінансових коштів, не зможе гарантувати цільове використання грошей. За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій в поточному опалювальному сезоні скористалися 7,4 мільйона сімей.

Джерело: УНІАН

 

18 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів