Митниця "просигналізувала" Держпраці і закарпатський підприємець позбувся 96 тисяч гривень

Митниця "просигналізувала" Держпраці і закарпатський підприємець позбувся 96 тисяч гривень
Недобросовісним роботодавцем виявився іршавчанин.

 

Управління Держпраці продовжує виявляти недобросовісних підприємців, котрі практикують виплату заробітної плати найманим працівникам «у конверті». Порушників виявляють у різний спосіб. Часто — за сигналами інших державних установ.

Так, про водія, що працював без трудової книжки, інспекцію з праці повідомила митниця.

Держпраці у Закарпатській області проводить широку роз’яснювальну роботу щодо змін у трудовому законодавстві, наголошуючи на збільшенні штрафних санкцій за порушення у сфері праці. Але окремі роботодавці не надто серйозно поставилися до цих питань або просто сподіваються, за старою звичкою, що їм вдасться оминути відповідальності. Дарма…

При виявленні фактів неоформлення трудових відносин у сфері обслуговування самі працівники чи роботодавці намагаються хитрувати, пояснюючи присутність «нелегалів» за прилавком, бар-стійкою чи у залі салону краси чистою випадковістю, мовляв: людина прийшла лише ознайомитися з умовами праці. З міжнародними перевізниками ситуація має дещо інший вигляд. Водіям, залученим до перевезення вантажів за кордон, доводиться проходити митний контроль, під час якого фіксуються усі дані — про власника, водія і товар.

Так інспекторам Управління Держпраці у Закарпатській області вдалося виявити недобросовісного роботодавця з Іршавщини. Чоловік займається міжнародними перевезеннями і протягом тривалого часу залучав до роботи найманого працівника, не оформивши з ним трудові відносини. Державні інспектори Управління Держпраці задокументували цей факт, у зв’язку з чим на підприємця накладено штраф у розмірі 96 тис. грн. 

Джерело: Держпраці у Закарпатській області

 

18 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів