Керівник "Закарпатгазу" каже, що закарпатцям за газ треба було б платити більше, бо їх мало і вони в горах 

Керівник "Закарпатгазу" каже, що закарпатцям за газ треба було б платити більше, бо їх мало і вони в горах 
НКРЕКП провела розрахунки, згідно яких вийшло, що плата за приєднану потужність на Закарпатті одна з найвищих в Україні.

 

Це пов’язано зі специфікою газопостачання в Закарпатській області, пояснив журналістам сьогодні під час прес-конференції голова правління ПАТ Закарпатгаз Віталій Шатило.

"Закарпатська область - це гірська місцевість, і тому досить складно підтримувати необхідні тиски і забезпечувати потрібну кількість природного газу для споживання населення. Вартість обслуговування газопроводів високого тиску, які встановлені на Закарпатті, значно вища за вартість обслуговування газопроводів низького тиску. А в інших областях України більшість газопроводів низького та середнього тиску", - заявив пан Віталій.

Також за словами Віталія Шатила вартість обслуговування залежить і від густини поселення. Через те, що на Закарпатті велика протяжність газопроводів, а споживачів – менша кількість, ніж в інших областях, середня протяжність газопроводу на одного мешканця набагато більша, ніж в інших областях.

На Закарпатті відсутні потужні промислові підприємства, які, в свою чергу, на територіях інших областей забирають на себе частину затрат, які на території Закарпаття розподілилися між населенням.

До речі, Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, обіцяє призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"Рішення Регулятора по запровадженню тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення", - кажуть там.

uzhgorod.net.ua

 

05 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів