Інформація про відключення світла на Новорічні свята – ФЕЙК

Інформація про відключення світла на Новорічні свята – ФЕЙК
Про це інформує "Укренерго".

 

В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр «Укренерго» не планує обмеження споживання в святкові дні. 

В енергосистемі профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно в вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у «Укренерго» немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення. Детальніше читайте за посиланням (https://t.me/Ukrenergo/2552).

Цього разу фейки розповсюджуються через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення.

Не ведіться на російське ІПСО! На офіційних сторінках «Укренерго» в Facebook та Telegram щодня ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми. Ми щоранку завчасно повідомляємо чи очікується сьогодні дефіцит і чи планує Диспетчерський центр «Укренерго» обмежувати споживання. Ви також можете відстежувати інформацію про енергопостачання на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача.

 

30 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів