"Закарпатгаз" про рішення мукачівської влади щодо газових мереж: дешевше не буде, хіба дорожче

Днями на позачерговій сесії Мукачівської міської ради було прийнятно безпрецедентне рішення про переведення всіх газопроводів міста в комунальну власність у зв’язку зі встановленням "абонплати" за газ.

 

На думку депутатів міської ради Мукачева це рішення мало б позбавити мукачівців від додаткових платіжок. Чи так це - пояснював журналістам голова правління ПАТ Закарпатгаз Віталій Шатило.

"Закарпатгаз співпрацюватиме з Мукачевом так само, як і співпрацював до цього. Насправді це внутрішнє рішення Мукачівскої міської ради. Самі ж газопроводи, як були в комунальній власності міста, так  і залишилися", – пояснив пан Віталій.

На думку Віталія Шатила, це рішення міської ради означає лише те, що депутати визначилися з розпорядником майна, що належить міській раді і доручили управлінню міського господарства у відповідності до Кодексу газорозподільних мереж укласти один із трьох видів договорів, який регулює відносини між власником газопроводу та газорозподільним підприємством.

"Мукачівська міська рада просто має визначитися, яким типом договору вони передадуть у користування чи в господарське відання ПАТ "Закарпатгазу" свої мережі, тому що на території нашої області іншого ліцензіата окрім нас немає. А його створення потребує значних капіталовкладень", - додав пан Віталій.

На вартість абонплати для населення Мукачева це рішення міської ради навряд чи вплине. Сума зміниться лише в тому випадку, якщо газові мережі Мукачева будуть надані в користування "Закарпатгазу" за окрему плату. 

Про скасування цієї абонплати для мешканців Мукачева в зв’язку з цим рішенням міської ради мова не йде.

uzhgorod.net.ua

 

05 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів