Освітня платформа "Nomen" запроваджує в Ужгороді новий формат своїх заходів

Освітня платформа "Nomen" запроваджує в Ужгороді новий формат своїх заходів
Тепер, крім звичайних лекцій, ужгородці зможуть відвідати й так звані мандрівки містом.

 

Найперший такий захід відбудеться в неділю, 7 травня, а проведе мандрівку ужгородський історик Владислав Товтин.

До Першої світової Ужгород був маленьким містом на околиці імперії. Однак саме тут виготовляли знамениті віденські стільці, на яких любили пити каву в тодішній Австро-Угорщині. Виробляли їх на найбільшому промисловому підприємстві Ужгорода – фабриці  гнутих меблів «Мундус».

У радянські часи «Мундус» перетворився на фанерно-меблевий комбінат, досі відомий ужгородцям своєю їдальнею. Тепер же промислова зона ФМК занепадає – і водночас стає новим місцем для дозвілля й розваг. Саме цю місцевість пропонується відкрити з краєзнавцем Владиславом Товтином.

На прогулянці буде занурення в індустріальну атмосферу старого Ужгорода аби дізнатися, яких трансформацій зазнала промзона з 19 до 21 століття. На старті пройдуть повз винні підвали, куди ужгородці ходили пропустити склянку після церкви. Можна буде побачити, де проходила залізниця на початку 20 століття. пройти через улюблені колись місця дозвілля й розваг: міський парк, басейн і стадіон, де грала легендарна СК «Русь». Учасникам мандрівки запропонують поблукати неподалік колишнього острова Маргіт, роздивитися стару електрарню. Завершиться прогулянка пікніком у парку культур «ФМК», - пишуть організатори заходу на офіційній сторінці "Nomen".

Владислав Товтин – історик, закінчив Ужгородський національний університет. Займається культурним і гастрономічним туризмом у Карпатському регіоні. Учасник проекту «Відкриті екскурсії Ужгородом».

Uzhgorod.net.ua

 

27 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів