В Ужгородському замку відкрили відновлене середньовічне підземелля (ВІДЕО)

В Ужгородському замку відкрили відновлене середньовічне підземелля (ВІДЕО)
Примішення у 60 кв метрів має не тільки старовинний інтерєр, тут ще й помістили обладунки, які можна не лише побачити, а й приміряти.

 

Це друге підземелля що запрацювало минулого року. Ще донедавна у цьому підземеллі ужгородського замку була котельня та складське приміщення. Його звільнили від непотребу. Привели до ладу і тепер тут функціонує новий середньовічний зал.

Рапіри, шпаги, мечі, всі вони точні копії історичних. Виготовляли їх ковалі на замовлення. Відвідувачі зали можуть не просто подивитися на експонати, а й взяти їх в руки та відчути себе у середньовіччі.

Окрім зброї, тут є і рицарські обладунки, їх теж можна приміряти.

Багато елементів одягу та інтер’єру ще виготовляють. Та підземелля замку відкрите не лише для відвідувачів. Також тут дозволяють проводити тематичні вечірки, дні народження.

У замку розповідають: відвідувачам до вподоби відвідини підземель, адже вони чарують своєю таємничістю. Тут вже працюють над розчисткою і інших підвалів. Щоправда, коштів вистачає далеко не на все. Раді будь-якій допомозі благодійників. Особливо приймуть у дар середньовічні костюми.

ТРК "Мукачево" (М-студіо)

 

04 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів