Американські "золотошукачі" на Закарпатті звернулися по допомогу до Генпрокурора

Американські "золотошукачі" на Закарпатті звернулися по допомогу до Генпрокурора
Компанія із США Avellana Gold, що має намір видобувати золото на Закарпатті, просить Генпрокуратуру розібратися з інформаційними дискредитаціями довкола Мужіївського родовища.

 

Про це повідомляє її генеральний директор Брайян Севідж.

За словами інвестора, інформаційна війна проти нього та його компанії розпочалася одразу після купівлі ПРАТ "Карпатська рудна компанія" у вересні 2016. Йдеться про звинувачення у начебто зв’язках американця із екс-міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком, а також у незаконності придбання компаній, що мають спецдозволи на видобуток золота в регіоні. Інвестор, натомість, переконує – жодних контактів із колишнім можновладцем не мав та не має, а угода, яку уклала Avellana Gold щодо купівлі "КРК", цілковито відповідає законодавству України.

- Останнім часом публікації у ЗМІ дедалі більше набувають характеру брудної PR-кампанії, статті замовного характеру з’являються систематично і містять не лише неперевірені припущення, а й відверто неправдиву інформацію. Насправді, я переконаний, що Генпрокуратура має достатньо прямих доказів непричетності мене та моєї компанії до всього цього, – заявляє Севідж.

Відзначимо, що екологічний стан на території Мужіївського родовища зараз є досить складним, адже після діяльності видобувних підприємств поблизу залишилися насипи рудних відвалів. Вони містять концентрати мінералів, заліза, свинцю і цинку, що окислюють поверхневі стічні води. Ліквідацію таких наслідків Avellana Gold називає своїм першочерговим завданням на цій території, для чого має намір здійснити рекультивацію.

"Ми провели величезну роботу, глибоко ознайомилися з історією експлуатації цього родовища і пропонуємо вкласти більш ніж 100 млн доларів у новий проект. Він повинен забезпечити комплексне відпрацювання родовища й уникнення екологічних проблем, що були спричинені попереднім експлуатантом. Набуваючи прав власності на ПРАТ "КРК", я взяв на себе інвестиційні зобов’язання, не вимагаючи від держави ні підтримки, ні додаткових гарантій. Відтак, звертаюсь до Генпрокуратури з проханням розглянути цю ситуацію та здійснити відповідні заходи, з метою захисту реального інвестора від тиску", – додає Севідж, інформує 24 канал.

Нагадаємо, торік Avellana Gold придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" і "Західна геологорозвідувальна компанія", які мають спецдозволи на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Берегівському рудному полі (Мужіївському, Берегівському і Квасівському родовищах). Власник компанії переконує, що проект із розвитку родовища є абсолютно новим технологічним проектом, який не має аналогів упродовж останніх 20 років. Передбачається, що це виробництво забезпечить роботою 500 людей на перспективу до 30-40 років.

 

27 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів