Поетеси із Закарпаття стали лауреатами премії «Смолоскип»

Поетеси із Закарпаття стали лауреатами премії «Смолоскип»
Днями стали відомі імена переможців щорічного літературного конкурсу видавництва «Смолоскип». Серед лауреатів – дві закарпатські письменниці – Ольга Мацо та Здена Тесличко.

 

Обидві молоді перспективні авторки отримали спеціальну відзнаку журі в номінації «Поезія». Для обох це вже не перше відзначення цим конкурсом.

Ольга Мацо – поетка, фотомодель з Ужгорода, дипломант Міжнародної слов'янської поетичної премії (2015 р., 2016 р.), лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип» (2014 р., 2015 р.), поетичного конкурсу "Ватерлінія-2014", фестивалю "Одна маленька свічка-2014", Фестивалю об'ємної поезії тощо. Організатор та акторка Поетичної театралізованої феєрії на власні вірші «О пів на Тебе…».

Здена Тесличко – музикант із Виноградівщини, поетеса, автор збірки поезії «Без гравітації». У 2015-му зайняла третє місце у літературному конкурсі ім. І. Зріні та І. Текелі на середньовічному фестивалі у Чинадієві. Лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип» 2016 р.

Цікаво, що цьогоріч першу премію від видавництва «Смолоскип» не призначили, тому видадуть твори лауреатів другої премії.

uzhgorod.net.ua

 

08 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів