Закарпатською митницею ДФС за зниженими ставками акцизу розмитнено 725 автомобілів

Закарпатською митницею ДФС за зниженими ставками акцизу розмитнено 725 автомобілів
Протягом січня – квітня 2017 року за зниженими ставками акцизного збору на вживані транспортні засоби розмитнено 725 автомобілів, ввезених на митну територію України громадянами. До бюджету надійшло 63,6 млн грн платежів.

 

Найбільше вживаних авто ввезено з Німеччини –  302 та з Чехії – 116 автомобілів. В основному громадяни надають перевагу автівкам середнього класу, а саме «SKODA» та «VOLKCWAGEN» 2012 – 2014 років виготовлення.

Знижені ставки акцизного збору розповсюджується на транспортні засоби, виготовлені після 1 січня 2010 року та діють до 31 грудня 2018 року. З початку дії цього закону в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС громадянами імпортовано 1422 автомобіля.

Варто зазначити, що нормами Закону Україну від 31 травня 2016 року №1389 «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються якщо легкові автомобілі мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.

ДФС у Закарпатській області

 

12 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів