Керівники автошколи та сервісного центру МВС в Тячеві постануть перед судом – за організовану схему одержання посвідчення водія без навчання, але за хабар

Керівники автошколи та сервісного центру МВС в Тячеві постануть перед судом – за організовану схему одержання посвідчення водія без навчання, але за хабар
Про це інформує прокуратура Закарпатської області.

 

Мукачівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо в.о. керівника автошколи в Тячеві, в.о. начальника територіального сервісного центру МВС та адміністраторки установи за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем, що призвело до підробки інформації (ч. 5 ст. 361 КК України). 

Очільнику автошколи інкримінують також зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Слідством встановлено, що він організував схему фіктивної здачі учнями теоретичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами. До незаконної діяльності були залучені службові особи територіального сервісного центру МВС.

Обвинувачені таємно налагодили дистанційний доступ до екзаменаційного комп’ютера, встановивши необхідне обладнання та програмне забезпечення. В обмін на отримання неправомірної вигоди вони забезпечували учням успішне складання тестування і допуск до практичного іспиту з водіння.

Задокументовано, що очільник автошколи вимагав від подружжя неправомірну вигоду, щоб «вирішити питання» стосовно одержання водійських посвідчень. За 350-500 доларів США хабаря він мав оформити жінці фіктивне навчання в автошколі, а також забезпечити успішне складання подружжям теоретичних і практичних іспитів. Загалом чоловік одержав за протиправні послуги 18 тисяч гривень.

Злочинну діяльність очільника автошколи та адміністраторки ТСЦ прокурори спільно зі слідчими поліції Мукачівщини та за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ НПУ викрили влітку минулого року.

У ході розслідування здобули докази причетності до схеми і тодішнього керівника територіального сервісного центру МВС. Наразі усі матеріали скеровані в Тячівський районний суд, де і відбувається розгляд провадження.

 

05 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів