День науки провели в Ужгородській спецшколі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів

День науки провели в  Ужгородській спецшколі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів
76 переможців ІІІ етапу та 10 учнів у числі кращих IV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, 48 призерів ІІ етапу та 9 переможців ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України – такі результати за підсумками навчального року в учнівського та педагогічного колективу Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обл ради.

 

І це не просто сухі статистичні дані, бо за кожною цифрою доля дитини, тяжка щоденна клопітка праця кожної з них, а також системна, самовіддана робота кожного педагога.

Символічним стало проведення традиційного Дня науки у цьому закладі напередодні дня підписання угоди про безвізовий режим для українців, що засвідчує всебічну інтеграцію України у сучасний європейський простір, в тому числі освітній.

Відрадно, що учні цієї школи (а її називають Школою успіху) підтверджують цей вибір, наповнюють його змістом і доводять своєю працею. Адже серед численних переможців – учень, який виборов право представляти Україну в складі команди на Міжнародній олімпіаді з інформатики, що відбудеться в Ірані, – Томаш Станіслав.

Свято торжества знань, що відбулося на базі „ПАДІЮНу”, свято розуму, свято майбутнього України, яке уже нині творять у стінах закладу, де навчаються діти з усіх куточків Закарпаття, вкотре засвідчило: наші школярі – талановиті, цілеспрямовані, і хочеться вірити – стануть успішними.

Саме про подальші звершення в досягненні поставленої мети йшлося у виступах шанованих гостей, представників керівного та викладацького складу ДВНЗ „Ужгородський національний університет”, а також у вітальному слові директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганни Сопкової.

Побажання щасливої долі та правильно обраного шляху як материнське напуття у житті прозвучало з вуст мами випускника, а хліб на вишитому рушнику за давньою доброю народною традицією на знак поваги та вдячності було передано всьому педагогічному колективу.

Тож у літопис Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, у її Книгу успіху, вписано ще одну сторінку, де десятки зірочок зійшло на її небосхилі, щоб освітити стежку до знань тим, хто далі торуватиме шлях до самоствердження, визнання, реалізації своїх можливостей, інформує Департамент освіти і науки Закарпатської ОДА.

 

12 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів