Ранні фрукти на Закарпатті: більшість цікавиться ціною, меншість – бере

Ранні фрукти на Закарпатті: більшість цікавиться ціною, меншість – бере
Кілограм полуниці - найдешевше шістдесят гривень - найдорожча - може сягати й сотню

 

Ціна на черешні також різна - в середньому кілограм коштує сорок гривень . Ранні черешні ще не дуже солодкі, однак ті хто любить ці фрукти у задоволенні собі не відмовляють.

Попит на полуницю також різний - хтось може продати за день кілька ящиків , а хтось усього кілька кілограмів. Самі ж покупці кажуть до ранніх ягід ставляться з обережністю , бояться отруїтися. Багато людей цікавляться ціною, та мало хто купує. Лаборанти щодня з допомогою експрес тесту проводять дослідження на вміст нітратів у полуниці яку продають на ринку, працівники ветсанлабораторії переконують ранні ягоди вживати можна - вони цілком безпечні адже норма нітратів не перевищує допустиму. 57 міліграмів на кілограм – рівно стільки нітратів містилося в полуниці купленій на ринку.

А норма – до ста міліграмів. також радять людям на що звертати увагу при покупці полуниці щоб не отруїтися.Домашня полуниця - запашна, вона може бути неприваблива на вигляд, зате солодка і багата на вітаміни. Якщо продукт має яскравий колір , великий розмір, немає запаху і на вигляд світиться - це ознака того, що купувати товар не варто. Вдома куплену полуницю добре промийте та поставте у воду хоч б на півгодини. Дітям ранні ягоди фахівці рекомендують давати не великими порціями.

М-Студіо

 

19 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів