Як "Совине гніздо" стало осередком неформальної освіти та дозвілля для ужгородської малечі

Як "Совине гніздо" стало осередком неформальної освіти та дозвілля для ужгородської малечі
У День захисту дітей історично-культурний центр «Совине гніздо» перетворився на осередок неформальної освіти та дозвілля для малечі. Тут відбувається дитячий ярмарок ідей та розваг «Фортеця».

 

Офіційно відкрили унікальний захід керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара та ідейний засновник і організатор ярмарку «Фортеця» Олександра Кузнєцова.

Сьогодні у «Совиному гнізді» діти малювали, читали, робили аплікації, займалися гончарством, виготовляли вітражі, висаджували квіти, майстрували з конструкторів, поглиблювали знання іноземних мов, вчилися надавати першу допомогу та багато іншого. Загалом, більше 30 організацій, установ, майстрів та педагогів презентували свої локації, де кожна дитина від 2 років змогла знайти собі заняття до душі. Для мам діяла спортивна секція у зеленій зоні, а своєрідні «уроки виживання» викладали педагоги секції туризму.

«У форматі неформальної освіти для діток ми працюємо з 2015 року. І вже сьогодні на цій локації у нас працює 9-річна дівчинка, яке вестиме майстер-клас по «лизунам» і Ньютонівській рідині. Це наш наймолодший педагог. Також з нами працює 14-річний хлопець Данило, який вестиме «Ігри розуму» – програму його власної розробки. А основною ідеєю заходу є створення першого ужгородського коміксу. Його автором є 17-річний Володимир Сергачов. Хлопець самостійно розробив і створив проект коміксу. Натомість ми знайшли спонсорів, які допомогли випустити комікс тиражем у 1000 примірників. Зараз ми намагаємося його продавати, а всі зібрані кошти є цільовими – на подальше навчання авторові. За два роки ми знайшли трьох дітей, які вже працюють у «Фортеці», як дорослі», – розповідає Олександра Кузнецова.

Окрім того, на святі дітей свою майстерність продемонстрували вихованці закарпатської школи фехтування. Юні спортсмени, які вже мають неабиякі досягнення у своєму благородному захопленні, дали присутнім майстер-клас. Отож у День захисту дітей юні глядачі побачили прийоми, як захиститися, коли у руках є шпага чи рапіра.

Організатори наголошують, що всі локації для діток є безкоштовними, а на юних відвідувачів очікують волонтери та викладачі заходу. Захід у «Совиному гнізді» триватиме до 18.00, а потім усіх дітей чекають на яскраву виставу у Театрі ляльок «Бавка».

 

01 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів