До моря — всією родиною!

До моря — всією родиною!
Правила гарного відпочинку з дитиною

 

«З якого віку можна вивозити дітей на південь?» - розпитує лікарів кожне нове покоління мам. І як би не забороняли педіатри переміщення дітей молодше 5 років в інші кліматичні зони, батьки вважають за краще не чути цих доводів.

А раз пристрасть до відпочинку на теплих морях влітку є стабільною, давайте сформулюємо правила безпечного перебування маленьких курортників на пляжах.

Плануємо поїздку

Готуючись до поїздки на південь, заздалегідь продумайте все до дрібниць. Для відпочинку з малюками найкраще підходять кінець травня - червень і серпень - початок вересня.

Про тривалість розмова особлива: ні про який тиждень і мови бути не може. Не менш трьох тижнів! Дитячий організм повинен пристосуватися до нового клімату. Потрібно 7-10 днів, щоб він адаптувався до нової погоди, нового режиму (якщо відбулася зміна часових поясів), до нових вражень і нового харчування.

Як це не дивно, але немовлята краще переносять акліматизацію, ніж більш старші діти. Причина в материнському молоці, яке підтримує імунітет, захищає від шлунково-кишкових проблем і від застуд.

На пляжі

- У перші дні на морі необхідно дотримуватися обережності з сонячними ваннами і купанням. Кращий час для відвідування пляжу - з 7 до 10 години ранку і з 5 до 8 години вечора.

- Голова дитини обов’язково повинна бути покрита світлою панамкою або косинкою.

- На ніжну шкірку малюка нанесіть сонцезахисний крем зі ступенем захисту 20 і вище, а через 10-15 хвилин перебування на сонці надіньте на нього легку простору сорочку з натуральної бавовни з довгими рукавами.

- Нехай дитина заривається в пісок, ліпить пасочки. Пляжний пісочок прогріє кожну клітинку організму, подарує дитячому тілу іони корисних мікроелементів. А ще помасажуйте активні точки.

- На пляжі малюк обов’язково повинен бути в трусиках. Досить кількох піщинок, які потрапили на слизову статевих органів дівчинки або під крайню плоть хлопчика, щоб розвинувся запальний процес.

- Температура повітря при першому купанні не повинна бути нижче 25 ° С, води - не нижче 22-23 ° С, а тривалість купання - не більш 3 хвилин. Не примушуйте дитину заходити в воду. Вона сама захоче поплескати, спостерігаючи радість дітей, що купаються. А спочатку нехай побігає по краю води, присяде навпочіпки і потьопала ручками по водній поверхні, повозиться в мокрому прибережному піску. Після купання витріть малюка рушником і переодягніть в сухі трусики.

- Створіть для дитини тінистий куточок за допомогою тенту або пляжної парасольки, де вона повинна проводити більшу частину часу і може навіть поспати під шум морських хвиль.

- Для захисту очей від яскравого сонця і сліпучих відблисків з поверхні води, купіть маляті темні окуляри, підібравши їх за розміром, щоб вони не зісковзували. Захисну функцію виконають також широкі поля панамки або довгий козирок шапочки.

- У спекотні денні години обов’язковий сон в прохолодному приміщенні або в густій ??тіні дерев.

Харчування

У перші дні зміни клімату у дитини може знизитися апетит. Це природна реакція організму на спеку. Але не вмовляйте його «з’їсти ложечку за маму, а ще одну ложечку за тата», тим більше не годуйте насильно. Активність травних ферментів в спеку знижується, і перевантаження шлунково-кишкового тракту може призвести до розладу його діяльності. Нехай малюк їсть вдосталь фруктів і овочів. І ні в якому разі не обмежуйте його в рідині: спека і посилене потовиділення вимагають відновлення водних запасів.

Харчування немовляти в дорозі і на відпочинку - не проблема. У нього завжди під рукою мама з готовим молочком. Захопіть з дому звичну адаптовану суміш і питну воду для її розведення. Проблему харчування малюка, якому вже виповнилося півроку, допомагають вирішити баночки з м’ясним, овочевим і фруктовим пюре.

Джерело: Вікна

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів