Остання ранкова "Кава без краваток" на "Майстерні міста" в Ужгороді була "соціальною"

Остання ранкова "Кава без краваток" на "Майстерні міста" в Ужгороді була "соціальною"
Сьогодні, у заключний день «Майстерні міста» в Ужгороді "закдючну" традиційну ранкову «Каву без краваток» провів начальник управління праці та соціального захисту Ужгородської міськради Андрій Біксей.

 

Йшлося про соціальну допомогу і виплати – тенденцію у цій сфері на державному рівні і підходи безпосередньо міської влади.

Андрій Борисович розповів про переваги підходу «єдиного вікна», яке почало працювати в управлінні, виплати і можливості для учасників АТО та родин тих, хто віддав життя, захищаючи країну. Зокрема, для цієї категорії громадян близько 70% допомоги надходить з державного бюджету і близько 30% – за рішеннями, прийнятими міською радою. Учасники АТО також уже третій рік поспіль мають можливість пройти оздоровлення в санаторіях, при цьому самостійно можуть обрати конкретний заклад.

Цього року пройшов також конкурс для представників громади, де можна було подати цікавий соціальний проект – із 1 липня переможець приступає до роботи, ідеться про різнопланову, скажімо, психологічну, медичну, з працевлаштування тощо допомогу особам, які потерпіли від насильства.

Розповів начальник управління праці та соціального захисту і про громадські організації, благодійні фонди, які діють в Ужгороді та на Закарпатті і надають допомогу – і консультативну, і фінансову за вузькими напрямками, до прикладу, людям з окремими захворюваннями, які потрапили в складні життєві ситуації.

Загалом же, за словами Андрія Біксея, на державному рівні впродовж останніх років простежується тенденція скорочення соціальних виплат і категорій пільговиків і це позитивно. Скажімо, з введенням кількох критеріїв, яким повинні відповідати особи, котрі претендують на пільги як мами-одиначки, їх кількість в Ужгороді скоротилася наполовину.

Аналогічні підходи, чіткіше визначення умов і критеріїв, у тому числі  щодо витрат, потрібні на державному рівні до всіх пільговиків, аби, скажімо, виплати на дітей не перетворювалися на «бізнес» для батьків. Необхідно також підвищувати зарплати, один зі шляхів до цього – зменшення нарахувань на заробітну плату. Наразі також проблемою залишається те, що часто на державному рівні змінюється законодавство без чіткого і вчасного напрацювання підзаконних актів, механізмів його застосування, через що деякі напрямки на певний час, іноді й тривалий, «провисають», бо не є чітко врегульованими.

На «Майстерні міста» продовжуються цікаві заходи, зустрічі, дискусії, нагадаємо, працює локація в Ужгороді на набережній Незалежності, 6 біля будівлі ЦНАПу.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів