Як на Закарпатті ковалі фестивалили

Як на Закарпатті ковалі фестивалили
Центром фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів “Гамора- 2017” звичайно стала єдина унікальна кузня в Україні, що працює на воді. Її історія сягає ще 18 ст.

 

Як розповідає господар історичної пам’ятки, з того часу до сьогодні ковалі з покоління в покоління намагались зберегти автентичність кузні. Нині вона виглядає та працює майже так як і майже 200 років тому. Працює кузня майже кожного дня. Трудиться тут знаний в околиці коваль із багаторічним стажем Михайло Пилипченець.

Як сам розповідає, сьогодні у кузні здебільшого виготовляють інструменти сільсьгосподарського призначення на замовлення. Все це кується під масивним молотом, який приводить у рух вода. Коваль каже, робота кузні чимось схожа на водяний млин. Тут також є колесо, що під вагою води починає крутитись, тим самим приводячи у дію молот.

Під час фестивалю, водяна кузня стала найпопулярнішим об’єктом відвідувачів. На її території також розташувались й ковалі з інших районів. Всі разом вони працювали над створенням логотипу фестивалю. Як розповідають організатори, цього року програма фестивалю дуже насичена.

М-студіо

 

26 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів