Закарпатці з угорським паспортом отримали "парламентське" послання від Віктора Орбана

Закарпатці з угорським паспортом отримали "парламентське" послання від Віктора Орбана
Мешканців Закарпаття з подвійним громадянством вже запрошують проголосувати на парламентських виборах в Угорщині у квітні 2018 року.

 

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан Віктор надіслав листа угорцям з подвійним громадянством. Більшість з них живе за кордоном, переважно у країнах Європи, а також в Україні, інформує незалежне угорське видання 444.

У листі Орбан нагадує про те, що угорський парламент у 2010 році прийняв закон про спрощену процедуру отримання громадянства Угорщини для іноземців. І закликає зареєструватися на спеціальному сайті для можливості голосування, аби взяти участь "у вирішенні долі та майбутнього країн Карпатського басейну".

Проведення парламентських виборів заплановано в Угорщині на квітень 2018 рік, і Віктор Орбан і його партія Fidesz зацікавлені отримати найбільше місць.

Нагадаємо, що починаючи з 2010 року, коли власне і була запроваджена спрощена процедура, понад 950 000 осіб стали громадянами Угорщини. На даний час угорське громадянство отримали близько 100 000 громадян України, переважно із Закарпаття.

Джерело: Mukachevo.net

 

18 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів