Неймовірні 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

Неймовірні 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися
Де можна чудово провести час на Закарпатті, навіть якщо маєте для відпочинку лише декілька днів.

 

Тим часом, як багатьох усе ще полонять думки про безвіз та мрії про європейські країни5 країн для тих, хто збирається за кордон уперше, пропонуємо не забувати про можливість гарного відпочинку в Україні. Одним із найпопулярніших туристичних напрямків у наших краях залишається Закарпаття.

Ми мали лише два дні на знайомство з цим чарівним куточком України. Однак навіть за цей короткий час встигли побачити безліч його захопливих місць.

РОМАНТИЧНИЙ ВОДОСПАД

Варто відвідати знаний водоспад Шипіт, розташований у межах Міжгірського району Закарпатської області. До речі, саме про події на Шипоті писав у своїй загадковій книжці «Трохи пітьми» український письменник Любко Дереш.

Опинившись біля водоспаду, не тільки почуєте романтичну і щемливу легенду про походження його назви, основаної на стосунках багатої дівчини та бідного хлопця. Тут відчуєте приплив енергії від чистої та бурхливої води. Сміливці навіть можуть скупатися у крижаній, потужній течії.

І попереджаємо — можливо, буде складно пройти повз яток, що «супроводжуватимуть» вас дорогою до водоспаду. Від них доноситься надто звабливий аромат грибної юшки, шашликів та ягідних вин.

Фото автора

СИНЄ ОКО КАРПАТ

Найглибше високогірне озеро України, диво України — такими титулами обдароване озеро в Межигірському районі Закарпатської області під назвою Синевир. Сюди варто дістатися, аби на власні очі побачити, чим же так захоплює ця оповита романтичними легендами місцина.

Важко сказати, що нас вразило більше — саме озеро, що розлилося на висоті 989 м над рівнем моря, чи шлях до нього. Дорога до «дива» вражає: горді гори, могутні дерева, стрімкі струмки. Та окрім незрівнянних пейзажів, прямуючи до Синевира, можна побачити давні будівлі Музею архітектури і побуту «Старе село», що в селі Колочава.

Фото: photographers.ua/ Ivan Kostyk

Кажуть, найбільше «Синє око Карпат» вражає у час грози. Цікаво, що, невдовзі після нашого прибуття, Синевир показав себе у всій красі: небо нахмурилось, у воді відзеркалилися сталеві хмари, гілки на деревах заколихалися. Однак навіть у похмурості озера є щось особливе.

Чудово, якщо вам пощастить побачити Синевир згори: воно нагадує око з пишними віями — ялицями та смереками.

Якою б сильною не була спокуса поплавати в озері, робити цього не варто. Глибина «дива» сягає понад 20 м, а вода в ньому навіть у спеку прогрівається лише до двох метрів. Натомість можна сміливо скористатися паромом, що пливе від берега до розташованого посеред озера острівця — зіниці Морського Ока (ще одна назва Синевира).

Щоправда, у довколишню мальовничість дещо не «вписуються» ятки із сувенірами та смаколиками. А втім, саме тут радимо скуштували духмяний хвойний напій та горішки в меді.

На під’їзді до озера розташований і Реабілітаційний центр бурого ведмедя «Синевир», куди охоче пускають туристів. До закладу потрапили ведмеді, з якими погано поводилися попередні господарі. Тепер тварин вчать пристосовуватися до природних умов життя. Це місце навряд чи залишить когось байдужим. Та чи варто турбувати ведмедів своєю присутністю, вирішувати вам.

МІСЦЕ УМИРОТВОРЕННЯ

Рекреаційна місцина «Воєводино» розташована у с. Тур'я-Пасіка (45 км до Ужгорода і 45 км до Сваляви). Тут зовсім не обов'язково зупинятися на тривалий час. Можна прибути до «Воєдино» на декілька годин або на один день, щоб погуляти Парком Шенборна: відпочити біля озера, насолоджуючись красою тихої природи; пройтися 12-ма містками, що символізують 12 знаків зодіаку; проїхатися алеями у кареті з кіньми.

До того ж розваг у цьому місці безліч: є нагода покататися верхи, половити рибу, відновитися за допомогою спа-процедур. Прихильників більш активного відпочинку може зацікавити мотузковий парк.

Фото автора

ТЕРМАЛЬНІ ВОДИ

Цілком можливо побалувати себе декількома годинами перебування у «Косино» (с. Косонь, Берегіський р-н): покупатися у басейнах із термальними і прісними водами, відпочити у саунах. Останніх тут чимало, і в кожній панує особлива атмосфера. До уваги гостей — евкаліптова, трав'яна, соляна, угорська, римська сауни, хамам, крижана печера.

«Косино» славиться не тільки цілющими водами, а й цікавими дизайнерськими рішеннями. Тут можна релаксувати у джакузі з вином, пивом, палінкою, кавою або ж у басейні-фонтані, над яким «зависає» величезний кран-ілюзія.

Якщо ваша мета – виключно оздоровитися та відновитися, тоді розгляньте термальні води у м. Берегове. Тут також можна відпочити у термальних басейнах, лазні, соляній кімнаті. Однак візуально це місце поступається «Косино».

А дорогою до цих комплексів радимо зупинитися в якійсь із ресторацій та скуштувати страви угорської кухні, як ось суп «бограч». 

ОЛЕНЯЧА ФЕРМА

Між селами Іза та Липча Хустського району Закарпаття розташована ферма плямистих оленів. Місце облюбовують туристи, адже тут можна на власні очі побачити понад сотню струнконогих тварин. Навіть більше – є можливість безпосередньо «поспілкуватися» з оленями, пригостивши їх шматочками хліба.

Дарина Фіалко

1plus1.ua

 

22 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів