Поки раки линяють, ловити їх на Закарпатті заборонено

Поки раки линяють, ловити їх на Закарпатті заборонено
З 20 серпня по 30 вересня на водоймах області діє заборона на вилов раків. Її встановлено у зв’язку з линькою відповідно до Наказу Управління державного агентства рибного господарства у Закарпатській області № 68 від 10.08.2017 року.

 

Дана заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції раків. Річковий рак має твердий покрив – панцир, який захищає його від ворогів, але заважає йому розвиватись, стримуючи його ріст. Тому рак час від часу скидає свої тверді покриви. Період формування та зміцнення нового панцира триває 1-1,5 місяця.

За порушення правил рибальства загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого сягає до 680 гривень. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн. за кожного незаконно виловленого рака.

Нагадуємо, що після закінчення терміну заборони на вилов раків, рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

Закарпатський рибоохоронний патруль закликає дотримуватись правил рибальства та даної заборони. Якщо Ви помітили порушення, прохання повідомляти на безкоштовну всеукраїнську «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

За матеріалами  «Карпатського об’єктива»

 

28 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів