Через африканську чуму на Виноградівщині знищено 800 свиней

Через африканську чуму на Виноградівщині знищено 800 свиней
Оперативна група в складі працівників ветеринарної служби та спеціалістів держпродспоживслужби виїхала на місце. Забрані проби відправили у львівську лабораторію і там підозри підтвердилися. Фахівці виявили спалах африканської чуми, перший зафіксований у Виноградівському на свиногосподарстві.

 

За словами Степана Барзу, всього на свиногосподарстві у Вилку знищили 800 голів тварин і провели їх захоронення. Селище Вилок наразі в зоні спостереження. В радіусі 3 км все поголів’я свиней потрібно знищити. Інакше поширенню АЧС зарадити поки не можна, методи лікування і профілактики цього захворювання ще не розроблені.

Тим часом більшість опитаних місцевих, що проживають поруч із свинофермою, впевнено стверджують, що свиней вдома не тримають. Вірус африканської чуми поширюється дуже швидко, смертність від захворювання у тварин складає 90 %.

Фахівці Держпродспоживслужби закликають усіх, при підозрах на АЧС та загибелі свиней, негайно звертатися в районне управління аби попередити поширення епідемії.

М-студіо

 

06 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів