Закарпатська моцарелла з буйволячого молока: як працюють фермери на Виноградівщині

Закарпатська моцарелла з буйволячого молока: як працюють фермери на Виноградівщині
Зберегти автентичність нашого краю, зокрема через відродження популяції справжніх карпатських буйволів. Ось одне із основних завдань фермерського господарства «Карпатський буйвіл», що у с. Олешник на Виноградівщині. Це не єдина традиційна для Закарпаття порода свійських тварин, яку відроджують на фермі. Також тут вирощують породу корови угорська сіра та свині – мангалиця.

 

На фермі «Карпатський буйвіл» виготовляють і основну родзинку – авторську моцареллу. Вивчали європейський досвід та рецепти з-за кордону, втім опиралися на власні відчуття. Щоб розробити унікальний рецепт моцарелли по-закарпатськи, довелося перевести чимало буйволиного молока. Втім, кінцевий результат того вартий!

 

Uzh Inform

 

07 вересня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*