Закарпатська моцарелла з буйволячого молока: як працюють фермери на Виноградівщині

Закарпатська моцарелла з буйволячого молока: як працюють фермери на Виноградівщині
Зберегти автентичність нашого краю, зокрема через відродження популяції справжніх карпатських буйволів. Ось одне із основних завдань фермерського господарства «Карпатський буйвіл», що у с. Олешник на Виноградівщині. Це не єдина традиційна для Закарпаття порода свійських тварин, яку відроджують на фермі. Також тут вирощують породу корови угорська сіра та свині – мангалиця.

 

На фермі «Карпатський буйвіл» виготовляють і основну родзинку – авторську моцареллу. Вивчали європейський досвід та рецепти з-за кордону, втім опиралися на власні відчуття. Щоб розробити унікальний рецепт моцарелли по-закарпатськи, довелося перевести чимало буйволиного молока. Втім, кінцевий результат того вартий!

 

Uzh Inform

 

07 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів