Лісівники на Закарпатті реалізують дров’яну продукцію населенню, лікарням, школам...

Лісівники на Закарпатті реалізують дров’яну продукцію населенню,  лікарням, школам...
Лінію з виробництва колотих дров запустило цьогоріч Тячівське лісове господарство на Закарпатті.

 

Сьогодні цивілізовані країни активно замість блакитного палива користуються альтернативними видами палива, перш за все дровами. Цей ринок щорічно збільшується на 20%. Люди, які вміють рахувати, переходять з газу на дрова, так як два кубометри дров заміняють одну тисячу кубометрів газу.

Директор Тячівського держлісгоспу Наталія Катреняк розповідає: «Починаючи з того року ми запустили лінію з виробництва колотих дров. Того року наші колеги нам передали колун, - спеціальну сокиру з потовщеним розрізненим лезом. За допомогою нового дива техніки вдається переробити понад 20 кубометрів деревини за одну зміну. І варто зазначити, паливо активно скуповують селяни. Тим більше, що дрова складені на піддони й готові до транспортування. Адже прямо на виробничому майданчику їх фасують. Вартість - 1200 грн без піддона та 1350 грн з піддоном».

«Уже за нашими дровами є безліч покупців, і ми будемо реалізовувати їх населенню, установам соцсфер, лікарням, навчальним закладам. Наш держлісгосп реалізовує дрова й відповідно через тендерів, укладені з місцевими органами самоврядування та закладами освіти. Скажімо, тогоріч підприємство забезпечило твердим паливом Ганичівську сільську раду, Ганичівський ДНЗ та Тересвянську ЗОШ І- ІІІ ст. А цьогоріч – ще й підрозділи КЗ «Місцева пожежна охорона у Тячівському районі».

Що стосується вартості дров'яної продукції лісівників - дрова в залежності від породи деревини (твердолистяні чи м’яколистяні) можна придбати дрова на верхньому складі за наступними цінами:

350 грн - твердолистяні; 250 грн - хвойні;

Просимо звертатися за адресами:

Дубівське л-во, лісничий Ферима В.І., 096-74-74-519

Тернівське л-во, лісничий Лавришин П.В., 096-81-36-565

Тарасівське л-во, ліссничий Магей В.М., 098-776-25-84

Тереблянське л-во, лісничий Булик Ю.М., 067-724-18-42

с. Нересниця, вул. Грушевського, 160, 097-287-59-86, адмінбудинок ДП «Тячівське ЛГ»

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

10 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів