Якщо є спроби тиску на ЗМІ Закарпаття, їх потрібно негайно фіксувати і писати заяву до правоохоронців

Якщо є спроби тиску на ЗМІ Закарпаття, їх потрібно негайно фіксувати і писати заяву до правоохоронців
За можливості записати дані свідків, зафіксувати факт нападу і звернутися до поліції – оце основні рекомендації правоохоронців представникам ЗМІ у разі перешкоджання професійній діяльності журналіста.

 

Обов’язкова умова – наявність посвідчень. А в разі конфліктних ситуацій попередити осіб про своє відношення до ЗМІ. Тільки за цей рік поліція розпочала 19-ть кримінальних проваджень за фактами перешкоджання роботі журналістам. Серед них і випадки під час роботи на автовокзалі в Ужгороді. Наразі це найбільший осередок, де такі ситуації непоодинокі. Але окрім нападу і перешкоджання, як таких, до цієї ж статті відносять й не надання ЗМІ відповіді на інформаційні запити. І це вагома причина розпочати кримінальне провадження.

Якщо ж навіть є спроби тиску – їх так само варто фіксувати і писати заяву до правоохоронців. Відомо, що за останні чотири роки декілька фактів вдалося закрити. Нападники відбулися штрафами. Нагадуємо, за перешкоджання журналістської діяльності передбачено покарання за ст 171-ю у вигляді обмеження волі на три роки, або півроку за гратами чи штраф 50-ти неоподаткованих мінімумів громадян.

Наразі триває суд у справі нападу на журналістів «М-студіо» в Ужгороді двохрічної давнини. Як будуть розвиватися події – “М-студіо” інформуватиме.

 

24 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів