Руку допомоги закарпатцям простягнули з "Великої України"

Руку допомоги закарпатцям простягнули з "Великої України"
До закарпатських лісівників завітали науковці-медики з Тернополя.

 

Відбувся візит робочої групи науковців кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського до лісників Закарпатської області.

Його метою стала оцінка знань лісників регіону щодо епідеміології, основних клінічних проявів та профілактики Лайм-бореліозу та проведення клінічних і лабораторних досліджень на наявність збудника Лайм-бореліозу у цієї верстви населення.

Такі дослідження проводяться в рамках науково-дослідної роботи «Вивчення епідеміології, патогенезу і клініки Лайм-бореліозу в ендемічних регіонах України та вдосконалення його діагностики, терапії, реабілітаційних заходів і профілактики», яка виконується за рахунок коштів Державного бюджету України.

Проведено анкетування працівників Міжгірського, Виноградівського та Хустівського лісових господарств Закарпатської області.

Усі обстежені особи відповіли на питання анкети, в якій вказали число та місце укусів кліщів, способи видалення кліщів, проведення обстеження кліщів на наявність збудника Лайм-бореліозу, скарги після укусів кліщів, застосування репелентів при вході в лісову зону, огляд шкірних покривів після виходу із неї.

Окрім чітких відповідей на питання уніфікованої анкети-опитувальника, ми отримали багато цікавої та корисної інформації про ліси Закарпаття, породи дерев, улюблені в лісі місця проживання кліщів Міжгірського, Виноградівського та Хустівського лісових господарств Закарпаття. Ми зустріли не лише фахівців своєї справи, але й закоханих у свою професію та край лісників Закарпатського регіону України.

Усього опитано 141 працівника лісу Міжгірського, Виноградівського та Хустського лісових господарств Закарпатської області.

Джерело: Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського

 

03 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів