Німецькі експерти з Дармштадта працюватимуть в Ужгороді до суботи

Німецькі експерти з Дармштадта працюватимуть в Ужгороді до суботи
"Досвід наших європейських друзів для нас дуже цінний і важливий", сказав сьогодні під час робочої конференції зі співпраці між двома містами міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

«Виповнюється вже 25 років з часу підписання угоди між нашими містами-побратимами –Ужгородом і Дармштадтом. За цей час багато ужгородців, особливо дітей, побували в німецькому місті, а тепер у нас якісно новий етап – реалізації спільних проектів. Досвід наших європейських друзів для нас дуже цінний і важливий», – із такими словами до учасників робочої конференції зі співпраці між нашими містами звернувся сьогодні міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

«Ми відчуваємо вашу підтримку нашої держави в ЄС, дякуємо за ті кроки, які ви робите для позитивного іміджу України. Сподіваюся, поїдете з приємними враженнями і від спілкування, і від перебування в нашому Ужгороді. Передаю вітання міському голові Дармштадта – обер-бургомістру Йомену Парчу, працівникам муніципалітету, депутатам – це наші добрі друзі», – відзначив Богдан Євстафійович.

«Ми не можемо зменшити відстань між Ужгородом і Дармштадтом, 1100 кілометрів, але зробимо тіснішою нашу співпрацю і реалізуємо спільні напрацювання в багатьох напрямках»,– сказав заступник міського голови Олександр Білак.

Керівник німецької делегації доктор Дірк Молтер відзначив чудову організацію перебування спеціалістів із Дармштадта в Ужгороді, наголосив, що якщо досі співпраця зосереджувалася переважно на програмах обміну, то зараз ідеться про спільну реалізацію екологічних, інфраструктурних проектів, із розвитку громадянського суспільства. «Це вже друга конференція, попередня відбулася в червні і наша робота скерована на наближення України до Європи, це наступний «камінець», із яких складається мозаїка взаємин Ужгорода і Дармштадта», – підкреслив доктор Молтер.

Аліна Зіл, відповідальний працівник за співпрацю Ужгорода і Дармштадта міськради Дармштадта, розповіла, що у них налагоджена тісна співпраця міської влади з українськими друзями, які живуть у цьому німецькому місті, в Ужгороді також працює інтегрований представник, експерт із розбудови співпраці між нашими містами Мартін Ройтер. Подано заявку на спільні проекти за кількома напрямками і вона повністю підтримана, до роботи активно долучаються не лише керівництво міст. А й представники неурядових, громадських організацій, буде детальний каталог заходів, які відбудуться в 2018 році.

За словами доктора Ульріха Віссманна, який представляє організацію «Німецько-українське коло друзів», планується саме в Ужгороді створити об’єднання підтримки співпраці наших міст-побратимів, а також відкрити в обласному центрі Закарпаття «Дармштадський дім». Схожий центр є в польському місті-побратимі Дармштадту і в його рамках здійснюється дуже багато проектів, концентруються ініціативи.

Інтегрований представник Мартін Ройтер відзначив, що програма перебування німецьких партнерів в Ужгороді дуже насичена, а загалом співпраця полягає не просто в добрих дружніх стосунках керівників Ужгорода і Дармштадта, а в конкретних справах, які змінять до кращого життя мешканців наших міст. Коло друзів Ужгорода і Дармштадта створено багато років тому, його представники нині є і в інших містах Німеччини. «Я шукаю критичну масу людей в Ужгороді, які змінюватимуть співпрацю наших міст, допомагатимуть втілювати проекти», – розповів Мартін Ройтер.

Німецькі експерти працюватимуть в Ужгороді до суботи, відбуватимуться «круглі столи» за різними напрямками, гості відвідають чимало комунальних підприємств, закладів Ужгорода, остаточно сформують деталі спільних ініціатив, які будуть реалізовуватися у співпраці.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міськради

 

04 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів