На Закарпатті зафіксовано вже 116 випадків захворювання на кір

На Закарпатті зафіксовано вже 116 випадків захворювання на кір
Тоді як у 2016-му не було зафіксовано жодного!

 

Закарпатські медики прокоментували ситуацію із захворюваністю на кір в області. Наразі на Закарпатті зафіксовано вже 116 випадків, тоді як у 2016 не зафіксовано жодного.

Найскладніша ситуація із захворюваністю на кір в Одеській, Тернопільській та Івано-Франківській областях. Крім того, в сусідній Румунії також спостерігається підвищена кількість випадків захворювання. За відсутності щеплення проти кору діти на Одещині, Тернопільщині та Івано-Франківщині, до навчання у дитячих колективах не допускаються. Для профілактики захворюваності на кір на Закарпатті проводиться масова вакцинація.

Щотижня щеплюють близько 1500 дітей. Як зазначив головний позаштатний педіатр департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Михайло Радь, вакцина є хорошою і дуже якісною, країна-виробник – Бельгія. Наразі доступно близько 20 тисяч вакцин.

Головною причиною низького відсотку вакцинації дітей проти кору є недостатня обізнаність батьків щодо можливих наслідків. Як підкреслив фахівець, кір проходить у важкій формі, у 50% дітей спостерігаються ускладнення аж до летальних наслідків.

Безпечним порогом вважається вакцинація у 95% дітей. Саме за такої кількості щеплених дітей розповсюдження захворювання наближається до нуля.

Джерело: Голос Карпат

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів