Закарпатські кияни заявили, що організатори акції із самовизначення Закарпаття - "лузери і маргінали"

Закарпатські кияни заявили, що організатори акції із самовизначення Закарпаття - "лузери і маргінали"
Зазначається, що "колишні крайні радикали" просто хочуть привернути до себе увагу, для українців і угорців немає причин турбуватис

 

Організатори акції із самовизначення Закарпаття, запланованого на вечір 13 жовтня біля українського посольства у Будапешті - "невідомі люди, лузери і маргінали", які не мають жодного стосунку до владних структур Угорщини. Про це заявив заступник голови Київського товариства угорців Тібор Томпа в ефірі телеканалу "112 Україна".

У відповідь на питання, чи можна вважати, що акція "Самовизначення для Закарпаття" не відображає офіційну позицію Угорщини, він сказав: "100% не відображає".

Тібор Томпа зазначив, що навмисне довідався стосовно організаторів.

"Це взагалі невідомі люди, лузери і маргінали, ніякого відношення не мають ні до Угорщини, основного населення, ні до владних структур. Вони навіть до "Йоббіка" не мають відношення. Це взагалі колишні крайні радикали, про яких нічого нікому невідомо, вони просто хочуть звернути на себе увагу, не більше. Українці й угорці можуть спати спокійно. Переважна більшість угорців України за те, щоб Закарпаття було українським", - переконаний представник київського товариства угорців.

Він підкреслив, що не бачить жодної загрози у ситуації, що склалася.

к раніше повідомлялося, 11 жовтня МЗС України отримав повідомлення від угорських колег про підготовку акції "Самовизначення для Закарпаття". Українська сторона у зв'язку з цим направила до Будапешта ноту протесту.

Раніше повідомлялося, що Угорщина зажадала перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через закон про освіту.

Джерело: 112.ua

 

13 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів