Гірське Ясіня колоритно відсвяткувало 520 років

Гірське Ясіня колоритно відсвяткувало 520 років
Цьогоріч вже вп’яте на святі готували Довбушеву юшку .Як ділилися експерти – це суп,в який можна поставити все,що знайшли в лісі-від м’яса впольованої тварини до ягід. Юшку,що готували в Ясіня варили з баранини.

 

Шеф-повар - Великобичківський селищний голова. Не важко здогадатися на честь кого названа юшка. Олекса Довбуш – найвідоміший карпатський опришок колись тут, у Ясіня, перезимовував.Селянські повстанці – опришки не дарма обирали Ясіня для переховування-селище знаходиться в самому серці Карпат, взимку сюди не так легко потрапити навіть сьогодні, не те,що 300 років тому. Окрім цікавих розповідей про опришків можна було послухати і місцеві колективи та дізнатися про гуцульські традиції. Наприклад – весільні обряди.

М-студіо

 

17 жовтня 2017р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*