Гірське Ясіня колоритно відсвяткувало 520 років
Цьогоріч вже вп’яте на святі готували Довбушеву юшку .Як ділилися експерти – це суп,в який можна поставити все,що знайшли в лісі-від м’яса впольованої тварини до ягід. Юшку,що готували в Ясіня варили з баранини.
Шеф-повар - Великобичківський селищний голова. Не важко здогадатися на честь кого названа юшка. Олекса Довбуш – найвідоміший карпатський опришок колись тут, у Ясіня, перезимовував.Селянські повстанці – опришки не дарма обирали Ясіня для переховування-селище знаходиться в самому серці Карпат, взимку сюди не так легко потрапити навіть сьогодні, не те,що 300 років тому. Окрім цікавих розповідей про опришків можна було послухати і місцеві колективи та дізнатися про гуцульські традиції. Наприклад – весільні обряди.
М-студіо
До теми
- 75 річницю першої вистави на власній сцені відзначає Закарпатський облмуздрамтеатр (ВІДЕО)
- Ювілейний концерт Студії сучасного танцю “Бліц”відбувся в ужгородському амфітеатрі
- Хорова капела УжНУ «Боян» запрошує на святкування 55-ї річниці
- «Історія: UA» в Ужгороді: субота запам'яталася презентаціями, зустрічами, майстер-класами
- В Ужгороді відбулося яскраве театралізоване дійство "Винобраня, свальбованя" з відтворенням давніх традицій
- Симфонічний оркестр Закарпаття та рок-гурт «Рокаш» готують справжній сюрприз на День Ужгорода
- Наталія Петій-Потапчук: Покажемо, що Ужгород – місто, яке всіх об’єднує
- Усе, що мали - показали... Як Перечин святкує День комунальника
- Книгозбірні Закарпаття підготували святкові заходи з нагоди Дня бібліотек
До цієї новини немає коментарів