Безмежна віра у Бога, любов до природи та людей – рецепт довголіття від 100-літнього ужгородця

Безмежна віра у Бога, любов до природи та людей – рецепт довголіття від 100-літнього ужгородця
Учора, 22 жовтня, свій 100-літній ювілей відзначив ужгородець Микола Деревляник. Привітати ювіляра з красною датою прийшли й Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак та секретар міської ради Андріана Сушко. Крім квітів та грамоти, Михайло Яношович отримає 5000 гривень до свого Дня народження.

 

Народився Микола Яношович у сім'ї залізничника у 1917 році у місті Кобо (Угорщина). Не мав і року, коли померла його мама, батька перевели на роботу на Рахівщину, він одружився вдруге. У родині народилося ще четверо дітей, але, як каже Микола Яношович, йому разом із братом Іваном дружина батька стала другою мамою.

Розповів, що у 1938 році почав працювати на пошті. У 1941 році одружився з дівчиною Марією з Перечина, у 1943 році народилася донька Любомира. Жив у Хусті, потім переїхав до Ужгорода, де продовжив роботу на пошті. Ніколи не шкодував про переїзд до обласного центру, дуже любить Ужгород. У 1985 році після важкої хвороби померла дружина, з тих пір Микола Яношович живе сам, донька мешкає окремо. У хаті - взірцевий порядок, як розповідає донька, Михайло Яношович сам усьому дає лад, любить чистоту і порядок, проте сердиться, коли рідні пропонують у чомусь допомогти. Ніколи не мав проблем зі здоров'ям, вперше звернувся до лікарів у 89 років - коли зламав ногу. Ті здивувалися - Михайло Деревляник не мав навіть медичної картки.

Незважаючи на поважний вік, Микола Яношович має світлий розум та добру пам'ять,обожнює природу, ліс, любить людей і каже, що ніколи не мав ворогів. Ще дотепер ходить щонеділі з рідними - а це чотири покоління - до римо-католицького собору на службу.

Секрет свого довголіття описує просто: безмежна віра у Бога, любов до природи та людей.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

23 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів