Закарпатців попередили про сильний шторм, який "завітає" в регіон у неділю

Закарпатців попередили про сильний шторм, який "завітає" в регіон у неділю
Завтра обласний центр гідрометеорології Закарпаття обіцяє дуже сильні дощі на території області, а в горах варто очікувати мокрий сніг і навіть грозу. Сила вітру оцінюється в 15-20, а деяких районах і 25-30 метрів на секунду.

 

На Тячівщині й Рахівщині очікуються потужні пориви вітру (аж до 40 метрів за секунду), крім того, на високогір’ї можливі хуртовини, налипання мокрого снігу, ожеледь, а також сходження селевих потоків. Особливо обережними слід бути водіям, що рухатимуться автотрасою «Мукачево – Рогатин» на межі Закарпаття та Івано-Франківської від Рахова до Яблуницького перевалу. Внаслідок інтенсивних опадів відбудеться підйом рівня води в нижніх течіях Боржави, Латориці й Тиси до 2-х метрів без виходу на заплаву.

У зв’язку з різким погіршенням погоди райдержадміністраціям, службі автомобільних доріг та облавтодору, держслужбі з  надзвичайних ситуацій, а також «Закарпаттяобленерго», «Закарпатгазу» та «Укртелекому» доручено вжити всіх заходів для безперебійного функціонування систем життєзабезпечення області, а саме: організувати чергування відповідних служб, привести у підвищену готовність особовий склад і техніку аварійних бригад, перевірити насосні станції та мотопомпи для відкачки води, забезпечити стабільну роботу систем зв’язку, електроенергії, газопостачання тощо.

 

 

28 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів