Як протистояти в осінні місяці депресії, випадінню волосся та нічним кошмарам

Як протистояти в осінні місяці депресії, випадінню волосся та нічним кошмарам
Восени нас частіше, аніж влітку, навесні та взимку, відвідують кошмари, відбувається випадання волосся, напади астми, болі в суглобах...

 

Вчені знайшли пояснення такої реакції організму на осінь. Про це повідомляє Daily Mail.

Коментуючи активну випадання волосся восени, дерматологи в журналі Dermatology повідомили про результати дослідження. Шведські вчені досліджували більше ніж 800 здорових жінок протягом шести років і виявили, що вони втратили більшість волосся в осінні місяці. Це пояснюється щорічним циклом випадання волосся. Він складається з активної стадії і стадії телогена. Іншими словами, до осені і після осені близько 90% волосся продовжують активно зростати, а інша частина знаходиться в стані спокою протягом 2-6 місяців, перш ніж вона випаде. Сам волосяний фолікул залишається на три місяці до повторення всього процесу. Тому як правило, активне випадання волосся доводиться на осінь - приблизно протягом 100 днів, починаючи з жовтня.

Одна з теорій полягає в тому, що в теплу пору року тіло «тримається» за волосся, щоб захистити шкіру голови від річного полуденного сонця.

Також в осінній період рівні вітаміну D падають через відсутність сонячного опромінення - а нестача вітаміну D може сприяти розкладанню здорового волосся і їх випадання.

Дослідження також показують, що майже кожна четверта жінка не отримує достатньої кількості заліза, страждаючи від пов'язаної з дефіцитом заліза анемією і випаданням волосся. Ще 10 відсотків жінок не отримують достатньої кількості йоду, що може вплинути на функцію щитовидної залози і впливати на ваше волосся.

Щоб забезпечити організм потрібними речовинами, потрібно частіше їсти рибу, яйця, пісне м'ясо, м'ясо свійської птиці, боби, горіхи, а також овочі, фрукти, насіння, що містять жирні кислоти, що забезпечують харчування коренів волосся.

Також вчені рекомендують їсти часник, який збільшує приплив крові до волосяних фолікулів. І попереджають: якщо ви вегетаріанець, ви можете бути більш схильні до витончення волосся, так як деякі амінокислоти, необхідні для здорового волосся (наприклад, лізин) і мікроелементи (такі як вітамін B12 і залізо), можуть бути відсутні в вашому раціоні.

Але при цьому вегетаріанці їдять соєві продукти, що містять рослинні естрогени, що імітують гормон, відповідальний за здоровий ріст волосся - сочевицю, солодка картопля, горіхи, насіння.

У той же час, за регенерацію волосся відповідають лігнано, які є в насінні льону, гарбуза; вони провокують вироблення гормону дигідротестостерону.

Бажаючим зробити свою шевелюру здорової, вчені рекомендують пити багато води і використовувати шампунь з кофеїном.

По можливості цей набір речовин потрібно доповнити продуктами, що містять цинк.

Також з початком похолодання фахівці просять звернути увагу на стан шкіри обличчя, голови, рук.

«Холодне сухе повітря осені і зими не є другом для шкіри. Він стає сухим і сухим, а центральне опалення викличе вимивання вологи з вашої шкіри. Той, хто страждає екземою, також повинен бути насторожі, оскільки можуть проявитися симптоми саме в цю пору року », - прокоментувала доктор Сучітра Бадві, дерматолог в клініці« Харлі-стріт »в Лондоні.

Вона додає: «Що стосується моєї косметичної процедури, я використовую її і рекомендую багатьом моїм клієнтам робити - денний крем, що містить цераміди. Це молекули жиру в шкірі, які є невід'ємною частиною її захисної бар'єрної функції. Вони зберігають вологу, тому використання крему, що містить їх, є прекрасним способом утримання вологи в шкірі. Вночі я раджу застосовувати сироватку шкіри з гіалуроновою кислотою, яка поглинає молекули води в 1000 разів більше її ваги. Перейдіть з лосьйону для тіла на крем для тіла, збагачений керамідами і сечовиною. Сечовина збільшує вміст води в шкірі за рахунок залучення вологи з атмосфери в шкіру. Вона також лікує сухість і свербіж, які відбуваються природним чином в холодні місяці, тому особливо корисні для страждають на екзему і псоріаз ».

Також доктор Бадві рекомендує для здоров'я шкіри є багато продуктів з вітаміном С і зелених овочів - таких як капуста, шпинат і брокколі, фрукти з високим вмістом антиоксидантів і бета-каротину, цитрусові та ягоди, а також вживати жирну рибу.

Якщо ж частини цих продуктів в меню немає, потрібно додати їх за рахунок прийому вітамінів.

«Загалом, я рекомендую приймати омега-3 і омега-6 і високу дозу вітаміну С 1000 мг / день, щоб допомогти боротися з втратою від зимових елементів. Я також рекомендую D3 - до 1000-4 000 МО / день в залежності від потреб пацієнта та результатів аналізу крові », - рекомендувала вона.

За словами фахівців, з початком осені більша частина населення планети, де існує перепад температур, схильна більше спати і є більш калорійні продукти. Це ще не привід вважати, що здоров'я дало збій. Але є симптоми, які свідчать про наближення хвороби і перевтомі, які ігнорувати не можна. Це випадок, коли протягом двох тижнів людина, що вживає достатньо вітамінів і проводить на свіжому повітрі достатньо часу, займається фізичними навантаженнями, продовжує відчувати брак енергії.

«Багато хвороб починаються з нестачі енергії», - попереджають лікарі. Вони уточнюють: ці ж симптоми бувають у людей з діабетом, тіреодіта, депресією, з серцем, анемією.

Можна спробувати виправити ситуацію, вживаючи вранці і вдень зелений чай, а обсяг продуктів з кофеїном - зокрема, кава - скоротити.

Також варто додати в раціон у вигляді перекусів сухофрукти абрикоси, інжир, фініки, родзинки, насіння, горіхи, а торти і тістечка прибрати з меню.

Починати осінній день варто з каші, яка забезпечує організм «тривалими» вуглеводами і робить людину більш витривалим. Варто спробувати замість сніданку випивати свіжовичавлений апельсиновий сік з відварною яйцем і пам'ятати, що при випивання чаю організм значно повільніше засвоює залізо.

Лікарі кажуть, що в осінній період вкрай важливо розподілити прийоми їжі з інтервалом кілька годин на весь день, включати в раціон клітковину, цільнозернові хліба, рис; уникати переїдання і надмірного алкоголю, який може викликати втому і апатію.

При цьому не зайвим буде додати в раціон вітаміни з магнієм, йодом, залізом, вітамінами групи В, які поліпшать обмін речовин.

Якщо не звертати на обмін речовин уваги, то восени, коли сонця стає менше, подібне потурання здатне викликати депресію, що спричинить переїдання або втрату ваги, втома, сонливість, низьку самооцінку і сльозливість. Ці симптоми можуть переслідувати страждає депресією з листопада по березень. Щоб протистояти цьому стану, потрібно додати в раціон сири і жирну рибу, що забезпечить організм серотоніном і підніме настрій.

Жирна риба і сир містять триптофан, речовина, необхідне для виробництва серотоніну - хімічної речовини мозку, яке піднімає настрій. Якщо жирної риби в раціоні недостатньо, потрібно приймати риб'ячий жир і вітамін Dв таблетках.

Лікарі також попередили: ігнорування здорового харчування, депресія призводять до кошмарних сновидінь.

«Дослідження показали, що кошмари поширені у людей, які відчувають депресію, ризик якої починає збільшуватися під час падіння з-за сезонного афективного розладу», - пояснила доктор Мег Мехта, психолог і представник Healthspan. Вона також зазначила, що можлива зворотний зв'язок: кошмари ночами приведуть до пригніченого настрою днем ??і, як наслідок, до депресії.

Як з цим боротися? Більше гуляти під відкритим небом і приймати рекомендовані лікарем препарати з триптофаном.

Доктор Мехта відзначає також, що потрібно бути готовим з початку осені до простудних захворювань. Застуда горло, варто використовувати для лікування екстракт кореня герані, що зніме запалення горла і допоможе впоратися з бронхітом.

Ірина Волконська

 

05 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів