В Ужгороді затвердили Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки та квартири

В Ужгороді затвердили Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки та квартири
Програму виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, квартири у м. Ужгород на 2018-2022 роки також погодили сьогодні члени виконкому.

 

Враховуючи те, що не на всі житлові будинки, які на сьогодні знаходяться або заходилися до створення ОСББ на комунальному балансі, збереглася технічна документація, міська рада, як колишній власник житлового будинку та балансоутримувач, не зможе забезпечити виконання вимог законів без прийняття цієї Програми. На ті житлові будинки, на які інвентарні справи втрачені або взагалі не виготовлялися, міська рада зобов’язана її виготовити та передати об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку чи управителю, обраному співвласниками, або управителю, якого призначила міська рада за результатами проведеного конкурсу.

Згідно з наданою інформацією колишніми надавачами послуг з утримання житлових будинків - ЖРЕРами, ТОВ, відсутні інвентарні справи на понад 350 житлових будинків. Відповідно до Програми виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, квартири у м. Ужгород на 2016-2018 роки у 2016 році виготовлено 15 інвентарних справ на суму 145,8 тис. грн., на 1 вересня 2017 року виготовлено 13 інвентарних справ на суму 194,9 тис. грн.

На сьогодні у місті неприватизованими залишилися біля 600 квартир, із яких більша частина буде приватизована, а на ті квартири, які не будуть приватизовані квартиронаймачами, Програмою передбачено виготовлення технічних паспортів з подальшою реєстрацією права власності на квартири за міськрадою. Враховуючи вищенаведене, а також позитивну динаміку створення ОСББ у місті Ужгороді Програмою передбачається протягом 5-ти років виготовити більшу частину інвентарних справ на багатоквартирні житлові будинки, а також техпаспортів на неприватизовані квартири.

Ресурсне забезпечення програми на 5 років - 3 млн. 750 тис. грн., на кожен рік передбачено 750 тис. грн.

Виконком Ужгородської міськради прийняв Програму капітального ремонту житлового фонду на 2018 - 2022 роки

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

08 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів