Вихованці й вихованки кафедри військової підготовки Ужгородського університету «відстрілялися» біля Ярка

Вихованці й вихованки кафедри військової підготовки Ужгородського університету «відстрілялися» біля Ярка
Днями на полігоні поблизу села Ярок на Ужгородщині курсанти-другокурсники кафедри військової підготовки Ужгородського університету вправлялися в стрільбі з автомата Калашникова по цілях, що з’являються.

 

Розпочалися збори з шикування біля підрозділу й інструктажу завідувача кафедри Василя Олійника. З його уст пролунала й не надто приємна новина: кількох їхніх кількох колег наказом ректора відраховано за невідвідування занять. Що ж, дисципліна – один із визначальних чинників становлення майбутніх військових.

Прибувши на полігон, студенти кожного взводу дістали свого інструктора, який докладно ознайомив молодь із правилами безпеки при стрільбі.

До стрільби готовий

Першими по магазини з кулями побігли майбутні артилеристи, з яких і розпочалося навчання.

«До сьогоднішніх тренувань курсанти вивчили теоретичну частину, виконали вправи в інтерактивному тирі кафедри, а тепер показали, що вміють стріляти й з реальної зброї, психологічно готові тримати її в руках. Загальна оцінка, думаю, – «добре». Погода внесла свої корективи: дуже заважав туман. У цілому я задоволений цим практичним заняттям», – поділився завідувач кафедри Василь Олійник.

До слова, цьогоріч вступна кампанія на кафедрі військової підготовки тривала до кінця вересня. Удалося набрати 105 курсантів. Серед найприємнішого: підрозділ стає дедалі популярнішим серед дівчат, яких нині навчається втричі більше, ніж минулого випуску.

Юрій Піясюк

Медіацентр УжНУ

 

15 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів