Що показав вірусологічний моніторинг на Закарпатті

Що показав вірусологічний моніторинг на Закарпатті
За один тиждень до закладів охорони здоров'я регіону із ознаками респіраторних інфекцій звернулося 2 959 осіб, показник захворюваності становить 234,9 на 100 тис. населення, та є нижчим за епідемічний поріг на 36,6%.

 

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, за період з 11.11.2017 по 17.11.2017 в області спостерігалася низька інтенсивність епідемічного процесу з грипу та гострих респіраторних інфекцій – показники захворюваності знаходилися нижче епідемічного рівня на всіх адміністративних територіях. Загалом, до закладів охорони здоров'я із ознаками респіраторних інфекцій звернулося 2 959 осіб, показник захворюваності становить 234,9 на 100 тис. населення, та є нижчим за епідемічний поріг на 36,6%.

Респіраторні інфекції, що виникли у дітей, складають 66% від усіх зареєстрованих випадків. На минулому тижні найвища захворюваність на ГРІ зареєстрована серед дітей  віком до 4 років – 937 на 100 тисяч дитячого населення цієї вікової групи. Зросла кількість звернень за медичною допомогою з приводу респіраторних інфекцій серед підлітків (на 17,5%) та людей похилого віку (на 33,9%.

Кількість госпіталізованих з приводу респіраторних інфекцій в порівнянні з попереднім тижнем зменшилася  із 161 до 124 осіб. За даними вірусологічного моніторингу, серед хворих підтверджена циркуляція РС- вірусів та парагрипу.  

В області триває щеплювальна кампанія проти грипу. В Перечинському, Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Виноградівському районах та м.Ужгород з початку сезону захворюваності вакцинована 821 особа в т.ч. 280 дітей. Для щеплення використовуються всі актуальні для цього сезону вакцини:  ІНФЛУВАК® (INFLUVAC®),  ІНФЛУЕНЗА  ВАКСІН,  ДЖІСІ ФЛЮ / GC FLU,  ВАКСІГРИП / VAXIGRIP.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Джерело: Прес-центр ОЦЗ у Закарпатській області

 

20 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів