В Ужгороді видали п’єси актора, який із закарпатської сцени дійшов до провідної київської

В Ужгороді видали п’єси актора, який із закарпатської сцени дійшов до провідної київської
В ужгородському видавництві «TIMPANI» вийшла друком збірка п’єс «Пташечка Господня» колишнього актора Закарпатського муздрамтеатру Євгена Свиридюка. У книжці вміщено чотири драми: «Пташечка Господня», «Час збирати каміння», «Хтось», «Фауст і прибулець».

 

Видання збірки п’єс є рідкісним явищем на Закарпатті, тому кожен драматургічний збірник одразу стає подією. Євген Свиридюк народився на Волині, працював у театрах Одеси, Херсона, Луцька, Ужгорода, Вінниці. Нині є одним із найстарших акторів Національного академічного театру імені Івана Франка в Києві.

У Закарпатському муздрамтеатрі Євген Петрович працював  на початку 1970-их років, де запам’ятався багатьма центральними ролями. Писати п’єси Євген Свиридюк став уже в зрілому віці, коли його почали менше задіювати у репертуарі. Але і зараз 79-річний актор регулярно виходить на найпрестижнішу сцену України.

Книжка вийшла з ініціативи закарпатського письменника і журналіста Петра Часта, який працював разом з автором у Закарпатському муздрамтеатрі. Він же написав і передмову. Окрім п’єс, у книжці вміщено докладне інтерв’ю з актором-драматургом, де він розповідає і про ужгородський період свого життя.

Uzhgorod.net.ua

 

27 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів