Руйнувати стереотипи про Маріуполь запрошують студентів УжНУ

Руйнувати стереотипи про Маріуполь запрошують студентів УжНУ
В УжНУ відбулася зустріч із представницями громадської організації Global Office – координаторками програми GОхChange та громадської ініціативи GоEast.

 

18 грудня в УжНУ відбулася зустріч із представницями громадської організації Global Office – координаторками програми GОхChange Юлією Федотовських та громадської ініціативи GоEast – Світланою Колодій.

Світлана та Юлія приїхали до Ужгорода, аби ознайомити наших студентів з ініціативою GоEast, мета якої полягає в обміні досвідом та руйнуванні стереотипів між регіонами.

Проректор УжНУ Ігор Король під час зустрічі зауважив: «Україна дуже різноманітна – і в цьому її сила. Якраз ця палітра характерів, мов, смаків та сприйняття світу утворює ту єдину, неповторну, унікальну Україну. Ця ініціатива якраз і пропагує єднання країни».

– Ідея поєднати найвіддаленіші та складносполучувані міста України з’явилася ще влітку цього року. Ми хочемо, щоб студенти дослідили незнайоме місто й відійшли від своїх стереотипів про нього. 30 студентів з Ужгорода в лютому відвідають Маріупольський державний університет, а студенти зі сходу приїдуть в УжНУ. Суть у тому, щоб протягом 10 днів досліджувати інше місто, його культуру, знайомитися з місцевими людьми – все, про що буде цікаво дізнатися цим молодим людям, – пояснює Юлія Федотовських.

Учасники зустрічі

У ході зустрічі координаторки розповідали студентам про програму й те, що ж, власне, на них чекає в Маріуполі, обговорювали організаційні моменти, теми, над якими хочуть працювати ужнівці на Донеччині.

– Ми прагнемо до того, щоб люди проаналізували, наскільки їхні стереотипи відповідають дійсності, можливо, зруйнувати їх. Це можливість мислити критично через власний досвід пізнання. До того ж важливо, щоб студенти з різних куточків України познайомилися між собою й підтримували дружні зв’язки, – каже Світлана Колодій.

У результаті все досліджене й опрацьоване студенти мають представити у форматі фото, відео чи/та тексту. В Ужгород же студенти Маріупольського університету приїдуть навесні.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

19 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів