Закарпатська замітка без жодних нюансів! Просто побут...

Закарпатська замітка без жодних нюансів! Просто побут...
Живе в закарпатському селищі Міжгір’я по вулиці Будителів літня хвора людина Олена Григорівна Бітлян. А по сусідству з нею чоловік ремонтує потримані автомобілі...

 

Останнім часом у пресі процвітає лінивими бур’янами лише констатація неприємних фактів буття. Без того, щоб зробити з них відповідні висновки. Дієву роль, наприклад, у минулому відігравали публіцистичні матеріали «На теми моралі», «Гострий сигнал». Владні органи робили з них практичні висновки. Тепер американізм із його вихолощеним, усталеним для нормалізованих суспільств, стилем, який не передбачає прямих висновків, трохи збиває очищення українського суспільства. Але ми маємо розуміти, що американці добилися вже вищих засад демократії, пройшли той шлях, що нам лише належить пройти. Тому мусимо поки що брати ліпше від них. При цьому не намагатися перескочити відразу через десять сходинок суспільного поступу. Інакше — поламаємо ноги.

За прикладами далеко ходити не треба. Скажімо, мене повідомили про ось таку ситуацію. Живе в Міжгір’ї Закарпатської області по вулиці Будителів літня хвора людина Олена Григорівна Бітлян. По сусідству з нею чоловік ремонтує потримані автомобілі. За чутками, він і податки не сплачує і не збирається до цього вдаватися. Потерпає від постійного грюкоту і друга сусідка місцевого «автосервісника» — Поліна Юріївна Ледида, 1947 року народження, котра проробила чесно чотири десятиліття на деревообробному заводі і хотіла б якийсь мінімум спокою.

Неодноразові звернення рідних пані Бітлян на шуми від стихійного автосервісу нічого не дали. Як не дивно, і працівники місцевої поліції на ці сигнали не звертають уваги. Їх не цікавить, що підприємницька діяльність може виявитися незаконною. Міжгірський відділ національної поліції говорить на всі звернення, що підприємець має право працювати з восьмої до 23-ї. А пенсіонери, котрі чесно пропрацювали життя, тим не менше потерпають від незручностей. Національна поліція мала би більше заглибитись у нюанси і знайти компроміс. Тобто виконувати, як і належить у цивілізованій державі, виховну роль у житті народу. Інакше й не може бути. Адже будь-які негаразди в наш складний час дають підстави до стихійних протестів, того ж таки сепаратизму. Думаю, що на місцевому рівні питання вирішити легше легшого. За цим — честь наших правозахисних сил і європейська стабільність України.

Василь ЗУБАЧ

 

16 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів