Відбулися громадські слухання щодо детального плану територій в Ужгороді

Відбулися громадські слухання щодо детального плану територій в Ужгороді
Сьогодні, 18 січня, у сесійному залі Ужгородської міської ради відбулися громадські слухання щодо детального плану територій.

 

Попередньо на розгляд виносили три проекти – детального плану території, обмеженої вулицями Єньківською, Загорською та Степана Фодора (біля очисних споруд); території, обмеженої проспектом Свободи та вулицями Марії Заньковецької, Вілмоша Ковача, Перемоги, а також території, обмеженої вулицею Митною, площею Дружби Народів, Студентською набережною до спортивної зони УжНУ.

Проте оскільки щодо територій біля проспекту Свободи та вулиці Митної в період, визначений для подання пропозицій і зауважень, надійшли звернення громадян, їх ще треба врегулювати протоколом, тому ці два питання відклали, а розглядали сьогодні лише детальний план території, обмеженої вулицями Єньківською, Загорською та Степана Фодора (біля очисних споруд).

Представник проектної організації ДПІ «Закарпатдіпромісто» розповів про основні параметри проекту. Зокрема, заплановано 9,38 га розподілити на 103 земельні ділянки середнім розміром по 6 соток для індивідуальної забудови насамперед для учасників бойових дій в Афганістані. Для багатоповерхівок передбачено 3,89 га, на 1,76 га вже є будинки, поруч також гуртожиток. За словами проектанта, ширина запроектованих вулиць передбачає, що можна буде прокладати комунікації, на місці вже є водопровід, трансформаторна підстанція, неподалік на Загорській є гілка газогону низького тиску. Тут є також виробничо-складські приміщення, існуюча садибна забудова, запроектовано зону зелених насаджень загальною площею понад 4,5 га. Як зазначив головний архітектор міста Олег Боршовський, уже ближчим часом треба буде розробити проект розміщення хвойних, щоб навесні вже їх посадити.

На сьогоднішніх громадських слуханнях проект підтримали одноголосно всі присутні, очікується, що вже на найближчій сесії міськради його внесуть на затвердження, а тоді почнеться оформлення індивідуальних документів.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

18 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Тетяна 2018-01-19 / 07:26:49

    Чому для "афганців"? Вже учасників АТО і до уваги не братимуть. Перечитуйте свою "писанину" перш ніж публікувати.????