Володимир Козловський: Маю чітку стратегію, щоб потрапити на Олімпіаду

Володимир Козловський: Маю чітку стратегію, щоб потрапити на Олімпіаду
Незважаючи на зимовий час, закарпатські спортсмени з маунтенбайку продовжують підготовку до майбутніх змагань.

 

Днями найтитулованіший наш спортсмен чемпіон України у цьому виді спорту ужгородець Володимир Козловський повернувся з тренувального збору збірної України з Іспанії до рідного міста на тижневу відпуску. Тож скористався нагодою й розпитав, як ідуть справи в нашого чемпіона, які змагання попереду та плани на майбутнє.

-    Володю, розкажи про останній тренувальний збір у лавах національної збірної?

-    Цілий місяць тренувалися в Іспанії, де «накатували» основу для нового сезону. Упродовж цього часу наїздив 2, 5 тисяч кілометрів, з поступовим набором висоти 28 тисяч метрів. Зауважу, що там також тренувалися провідні команди світу такі як «Астана», ще ряд команд. Там заклали хорошу основу для майбутніх змагань. Також відмічу, що в складі збірної на цих тренувальних зборах був ще один ужгородець Том Рего, який з кожним сезоном прогресує.

-    До яких найближчих змагань готуєшся?

-    Лише в понеділок, 12 лютого  повернувся до Ужгорода, а вже в неділю, 18 лютого їду на черговий тренувальний збір на Кіпр, де візьму участь у  чотириденному марафоні в складі грецької команди. Розглядаю ці змагання як підготовчі напередодні майбутніх важливих стартів – зимового та основного чемпіонатів України, чемпіонату Європи та етапів кубка світу. Приємно, що перші офіційні старти – зимовий чемпіонат України відбудуться в Ужгороді 30 березня.

-    В своїх попередніх інтерв’ю ти розповідав, що хочеш потрапити до європейського клубу. Наскільки мені відомо з твоїх світлин у «Фейсбуці», тобі це вдалося зробити?

-    Так. Мене запросила грецька команда і саме з неділі  змагатимуся на Кіпрі в складі свого грецького клубу. В минулому сезону брав мало участі саме в міжнародних змаганнях, які проходили в Центральній та Західній Європі через брак коштів, сподіваюся, що в новому клубі візьму участь у значно більшій кількості стартів.  

-    Знаю, що ти ставиш перед собою мету – взяти участь у майбутній літній Олімпіаді 2020. Як рухаєшся до своєї мети?

-    В цьому аспекті  дуже важливим для мене правильно побудувати свій план і чітко виконувати його.  Разом з тренером Віктором Михайловичем Мельником  стратегію росту ми вже розробили, тож нині її дотримуюся.З весни вже братиму участь у змаганнях, де набиратиму відповідні рейтингові бали, щоб вибороти ліценцію на Олімпіаду.

-    Як оцінюєш розвиток українського маунтенбайку?

-    На жаль, попри популярність велоспорту в Європі, в Україні чомусь відчутного прогресу нема. Якщо в Ужгороді з приїздом заслуженого тренера України Віктора Мельника цей спорт почав розвиватися, то в інших регіонах ріст маунтенбайку не такий значний. Сподіваюся, що цю ситуацію зможемо виправити в майбутньому на краще.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

19 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів