Безкоштовно і ефективно: як закарпатським випускникам підготуватися до ЗНО без репетиторів

Безкоштовно і ефективно: як закарпатським випускникам підготуватися до ЗНО без репетиторів
До вашої уваги онлайн-сервіси, які допоможуть безкоштовно підготуватися до ЗНО.

 

BeSmart

Новий освітній проект дає можливість безкоштовно підготуватися до ЗНО з української мови, історії України, англійської мови, математики, географії, фізики, хімії та біології. Кожен курс містить близько 100 відеоуроків з учителями. Заняття тривають 20-30 хвилин, а після кожного з них можна перевірити себе і пройти тест. Окрім відео, до кожної теми додаються конспекти, ілюстрації та графіки. А на завершення курсу можна пройти підсумкове тестування.

Prometheus

На цій платформі масових безкоштовних онлайн-курсів можна підготуватися до тестування з української мови та літератури, історії України та математики. Окрім відеолекцій, до курсу входять презентації, конспекти і тестові завдання. Також сервіс дозволяє отримати зворотній зв’язок від викладача-консультанта і брати участь в обговореннях на форумі. Ці курси розраховані на 2 місяці.

iLearn

Платформа пропонує онлайн-курси з української мови та літератури у форматі лайфхаків, а також курси з підготовки до ЗНО з англійської мови, історії України на математики. На сайті написано, що в лютому з’явиться можливість готуватися до ЗНО з біології. Курси складаються з відеолекцій, тестових і відкритих завдань та інтерактивних конспектів. Також на iLearn можна переглядати вебінари з викладачами, пройти профорієнтацію та скласти пробне тестування.

Принципи ефективної підготовки

Наталія Мацієвська

Викладачка, фахівчиня Content Team Eduget, співавторка навчально-методичного онлайн-комплексу з англійської мови

1. Встановіть графік занять

Необхідно вчитися потрохи, але регулярно. Навчаючись на онлайн-курсах, потрібно дотримуватися рекомендованого графіку занять. Упродовж 1,5 години ми здатні хоч якось сприймати інформацію, але це не означає, що цей процес є ефективним. Науковці стверджують, що людина краще засвоює інформацію у ранковий час після пробудження або у вечірній час – перед сном. Також слід пам’ятати про сон, оскільки наша когнітивна функція знижується на 40%, якщо ми недостатньо спимо.

2. Повторюйте з самого початку

Навчаючись на онлайн-курсі, студент може переглянути всю програму, пройти вступні або тематичні тести, щоб визначити свої прогалини. Надзвичайно важливим є принцип поступовості. Наприклад, під час підготовки до іспиту з англійської мови план підготовки «спочатку навчуся писати есе, а тоді візьмуся за повторення граматичних часів» буде безрезультатним.

3. Змінюйте види діяльності кожні 15-20 хвилин

Бажано здобувати знання та розвивати навички, чередуючи їх. Наприклад, спочатку трошки почитали, проглянули граматичні конструкції, звернулися до візуального матеріалу, взялися за письмове завдання. А також чергуйте навчальний процес із фізичною активністю. Почитали історію – пішли на прогулянку в парк, вивчили нову лексику – можна і поприбирати в квартирі.

4. Візуалізуйте

Найтриваліше враження – зорове. Навіть статистичні дані свідчать про те, що більшість людей є візуалами. То ж намагайтеся під час підготовки малювати схеми, таблиці, дивитися відеолекції або екранізації художніх творів.

5. Осмислюйте інформацію та робіть нотатки

Опановуючи новий матеріал, встановлюйте логічні взаємозв’язки. Чим краще ви зрозумієте інформацію, тим легше запам’ятаєте її. Помилковим було б вважати, що оскільки усне мовлення в тесті ЗНО з іноземної мови не перевіряється, його тренувати не потрібно. Навпаки – дуже навіть потрібно. Всі види мовленнєвої діяльності тісно пов’язані між собою, зокрема усне мовлення пов’язане з письмом.

6. Діліться здобутими знаннями з іншими

70% інформації засвоюється, коли ми обговорюємо її з іншими. Усвідомлення того, що інформацію потрібно передати іншим, підсвідомо стимулює нас використовувати активні методи її засвоєння. Тому ми краще виокремлюємо головне, встановлюємо логічні зв’язки між окремими фактами і уважно організовуємо отримані дані.

7. Проходьте якомога більше тестів

Слід тренуватися у проходженні тестів і контролювати при цьому час, витрачений на виконання всіх завдань. Це додасть впевненості під час проходження реального тесту на ЗНО. Також можна взяти участь у пробному тестуванні. Це дуже корисна процедура, яка допоможе відчути атмосферу ЗНО, зрозуміти тонкощі цього іспиту та знизити хвилювання.

Юля Беба

inspired.com.ua

 

04 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів