У десятикласників Закарпаття з 1 вересня з’явиться новий урок

У десятикласників Закарпаття з 1 вересня з’явиться новий урок
Новий предмет вивчатимуть уже з вересня цього року учні 10-х класів шкіл Закарпаття.

 

У МОН розповіли, що новий предмет буде експериментальним, а тому і не обов’язковим.

У прес-службі Міністерства освіти і науки України розповіли про впровадження нового проекту в українських школах. Так, з вересня поточного року учні 10 класів вивчатимуть інтегрований курс «Природничі науки». Як зазначається, він є експериметальним. Тому керівники шкіл самі вирішуватимуть, чи брати участь в експерименті.

«Експериментальні програми розроблено для класів суспільно-гуманітарного, спортивного та художньо-естетичного спрямування. Через це курс може викладатися лише для учнів, що не планують складати ЗНО із природничих предметів», - наголосили у МОН.

Стало відомо, що мета нововведення зробити випускника обізнаним у природничих науках. Читати предмет доручать вчителям природничих предметів без обов'язкового проходження курсів підвищення кваліфікації.

Як повідомлялось раніше, 50 українських шкіл проводитимуть урок медіаграмотності. На ньому дітей вчитимуть визначати пропагандистськи контент. Крім того, нещодавно Україна та Фінляндія домовились співпрацювати у питанні реформи української школи. Так, фіни допоможуть підвищити кваліфікацію українських вчителів та покажуть, як популяризувати освіту та покращити освітнє середовища шкіл.

Джерело: Прес-служба МОН

 

13 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів