На Закарпатті збільшилася кількість захворілих на кір серед дорослих

На Закарпатті збільшилася кількість захворілих на кір серед дорослих
Водночас спостерігається поступове зменшення кількості захворілих на гострі респіраторні інфекції.

 

За минулий тиждень зареєстровано 117 випадів кору – на рівні попереднього тижня. Хоча  в  структурі захворілих  традиційно переважали діти до 17 років - 74% (86 випадків), кількість кору серед дорослих збільшилася із 19 до 31 випадків.

Найвищі показники захворюваності кором зареєстровані серед дітей до 1 року та 1-4 роки, відповідно у структурі захворілих вони займають найбільшу частку – 27% та 39% відповідно.

Отримують медичну допомогу в умовах стаціонару 75% захворілих, в т.ч. 67 дітей до 17 років та 21 дорослий.

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження)  та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик з початку року зареєстровано 1543 випадків кору (122,6 на 100 тис. нас.), в т.ч. 1218 серед дітей віком до 17 років (79%). Серед захворілих не мають щеплень проти кору 69%, одне щеплення отримали 19%, а вакциновані згідно календаря  - 12%. Найбільшу кількість випадків кору зареєстровано в Ужгородському, Тячівському, Міжгірському районах та м.Ужгород.

       В області спостерігається поступове зменшення кількості захворілих на гострі респіраторні інфекції в межах 10% щотижнево. За минулий тиждень (16.03 – 22.03.2018) із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я звернулося 5 079 осіб, інтенсивний показник захворюваності перевищує визначений епідемічний поріг на 1%. 

       Перевищені епідемічні пороги  у Виноградівському, Мукачівському та Хустському районах. Загалом в області зареєстрований приріст кількості  звернень у порівнянні з попереднім тижнем лише у Мукачівському районі.

Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою  - 3 253 дітей віком до 17 років (64% від усіх захворілих – на рівні попереднього тижня).  У структурі захворілих  дітей переважає  група 5-14 років – 54%. Найбільший відсоток звернень за медичною допомогою  серед дітей  Рахівського (72% захворілих),  Свалявського (71% захворілих), Іршавського (72% захворілих) районів.

Госпіталізація хворих на рівні 3,6%, медичної допомогу в умовах стаціонару отримало 183 осіб, 43% з яких становлять діти до 4 років. Вірусів грипу у лабораторно обстежених осіб не виявлено - підтверджена циркуляція РС-вірусів та вірусів парагрипу. Летальних випадків грипу не зареєстровано. Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Джерело: Сайт Закарпатської ОДА

 

27 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів